Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

10 dolog, amit súlyzók helyett otthon emelgethetünk

Napjainkban nem tűnik jó ötletnek, hogy olyan súlyzókat vegyünk a kezünkbe, amiket már mindenféle idegen ember összefogdosott – már ha még egyáltalán nyitva van az edzőterem, ahova jársz.

Egészség/Életmód

Szabó Kata

Szerkesztő

Azoknak, akik nem akarják megvenni saját súlyzójukat, vagy nem találnak olyan boltot, ahol be tudnák azt szerezni, most egy kis segítséget nyújtunk, és bemutatjuk a Mentalfloss ajánlását, hogy mivel is lehetne kiváltani a jól ismert eszközöket.

Egy hatos-csomag, dobozonként 4 decis sör több mint 2 kilogrammot nyom, így ez egy tökéletes súlyzó-helyettes lehet azoknak, akik az edzés mellett szeretnek egy jó hideg frissítőt is legurítani a nap végén. A 2 kilogramm körüli emelgetnivalók között ott szerepelhet egy csomag nyomtatópapír, vagy akár a hagyományos vörös tégla is, a sor gyakorlatilag végtelennek tűnik. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Az olyan rafinált kondisok, akiknek éppen nincsen otthon edzőtermük a garázsokban, pont ebben a helységben találhatnak néhány hasznos elemet, mint például a pótkerék, aminek súlya 12 kilogramm körül lehet. A könyvmolyok is megtalálhatják a nekik való súlyt, egy keményfedeles Harry Potter gyűjteménnyel akár 10 kilónyi súllyal is gyúrhatják a bicepszüket, ha azonban ezt sokallják, ott az oxfordi szótár, amely olyan 2.5 kilogramm körül lehet.

A nagy feladatban akár a háziállatok is a segítségünkre lehetnek: egy házimacska súlya nagyjából 3-5 kilogramm között lehet, miközben egy felnőtt golden retriver akár a 30-35 kilogrammot is elérheti, ami már kifejezetten tekintélyes súly egy edzés szempontjából. Persze szegényeknek jobb dolguk is van annál, minthogy edzéshez használt eszközök legyenek, így ha csak lehet, az élettelen tárgyakat részesítsük előnyben.

Lássuk azt a tízes listát, ami tökéletes otthoni helyettesítője a súlyzóknak:

  1. Egy hagyományos méretű tégla – 2 kg
  2. Hatos-csomag dobozos sör – 2,3 kg
  3. Egy csomag nyomtatópapír – 2.3 kg
  4. Egy nagy csomag liszt – 2,3 kg
  5. Az Oxfordi Amerikai Szótár harmadik kiadása – 2,5 kg
  6. Egy zsugor tej 12 kg
  7. Egy macska – 3-4 kg
  8. Egy csomag száraz kutyakaja – 5-20 kg
  9. Keményfedeles Harry Potter-gyűjtemény – 10 kg
  10. Pótkerék – 12 kg

Ha már fent megemlítettük az állatokat és az otthonlétet, vess egy pillantást az örökbefogadásról szóló cikkünkre is.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.