Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Mérséklődött a népesség természetes fogyása Magyarországon

A KSH legújabb kutatása alapján a népességfogyás mértéke az elmúlt egy évben jelentősen csökkent.

Budapest, 2020. szeptember 5. Kínálat és vásárlók a Tátra téri piacon a XX. kerületi Tátra téren. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A KSH legújabb kutatása alapján a népességfogyás mértéke az elmúlt egy évben jelentősen csökkent.

A Központi Statisztikai Hivatal felméréséből kiderült, hogy a 2019. január és szeptember közötti időszakhoz hasonlítva a születések száma 4,9%-os növekedést, az elhalálozásoké pedig 3,3%-os csökkenést mutatott idén. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A 2020. szeptemberi adatokat összehasonlítva az előző év azonos időszakával a friss tanulmányból megtudhattuk, hogy idén 470 gyermekkel több jött a világra, ami 5,9%-os növekedést jelent.

A születések száma országosan növekedett idén, ez alól kivétélt képez Budapest, mint ahogyan a halálozások számában is egyedül a fővárosban láthatunk minimális (0,7%) emelkedést.

Az elhalálozások száma valamelyest szintén növekedett, pontosabban 3,9%-kal, ami számokban 378 elhunytat jelent, azonban a születések számának emelkedése következtében a havi természetes fogyás a tavaly szeptemberi adatokhoz képest még így is csökkenő tendenciát mutat.

A házasságkötések számában szintén növekedést tapasztalhatunk, 2,9%-kal többen álltak idén az oltár elé, így idén 256 fővel gyarapodott a házasok száma.

A tavalyi 31 450 fős népességcsökkenés az idei évre mindezek fényében 24 951 főre mérséklődött.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.