Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,205 $

Minden eddiginél tovább repülhetünk a világ leghosszabb légijáratán

Tizennyolc hosszú órába telt a világ leghosszabb menetrend szerinti légiutazása a kitartás valódi bajnokainak, akik be merték vállalni.

Egészség/Életmód

Takács Petra

Szerkesztő

Tizennyolc hosszú órába telt a világ leghosszabb menetrend szerinti légiutazása a kitartás valódi bajnokainak, akik be merték vállalni.

A Singapore Airlines Szingapúr-Newark közötti járata, mely megdöbbentő, 9534 mérföldet tett meg az útvonalon sajnos egyik korai áldozata lett az idén márciusban felbukkanó COVID-19 vírusnak. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Most azonban újra készen áll a felszállásra, az előzetes tervek alapján a járatok november 9-én indulnak újra útnak a Szingapúr és New York közötti táv megtételéhez – tudta meg a CNN.

Épp csak annyi a különbség az előző járatokhoz képest, hogy a korábbi cél, a Newark reptér helyett ezentúl a JFK repterére fognak érkezni az utasok, ami így 9536,5 mérföldre duzzasztja az idáig is rekordhosszúságúnak tartott repülőutat.

A reptér megváltoztatása által a légitársaságnak lehetősége nyílik optimálisabban elhelyezni az utasokat és csomagjaikat, továbbá könnyebb alkalmazkodniuk a jelen időjárási viszonyok között.

Amíg az utasok száma csökkenő tendenciát mutat, addig a légitársaság igen jelentős rakományigénnyel számol, melyek tartalma a gyógyszeripar, az online kereskedelem és a technológiai cégek küldeményeit tartalmazza majd.

Egyelőre bizonytalan, hogy mennyi utassal számolhat a légitársaság. A látogatók jelenleg nem léphetnek be Szingapúr területére, kivéve az állandó lakosokat, a vízummal rendelkezőket illetve az olyan országokból érkező személyeket, akik az Air Travel Pass megszerzésére jogosultak (ilyen országok például: Ausztrália, a Brunei Szultanátus, Új-Zéland és Vietnam). Kína néhány tartománya, továbbá Malajzia, Japán és a Koreai Köztársaság polgárainak biztosított az utazás, amennyiben munkába utaznak és egy szingapúri cég szponzorálja azt.

A járat heti három alkalommal indul majd útjára, egy Airbus A350-900 típusú géppel, a fedélzetén 187 turista, 24 prémium és 42 business üléssel.

A Singapore Airlines a pandémia alatt is folyamatosan indította közvetlen járatait Changi és Los Angeles repterei között. A légitársaság azt ígérte, hogy folytatja az USA területén történő műveleteinek vizsgálatát, továbbá fel fogja mérni a COVID-19 járványból való lassankénti kilábalás okán kialakuló egyre növekvő keresletet a légi utazások iránt, mielőtt még visszaállítaná szolgáltatásait az ország más pontjain is.

A járatok Szingapúrból a JFK reptérre 18 órát és 5 percet vesznek igénybe, amíg a Szingapúrból a JFK reptérre való utazás 18 órát és 40 percet emészt fel a folyamatos ellenszél miatt. Ezen az útvonalon az utasok az indulástól számítva két napot töltenek utazással, mindez köszönhető az este 23:30-as indulásnak és a hajnali 6:10-es érkezésnek.

A személyzet védőszemüveget, kesztyűt és maszkot fog viselni, az utasoknak szintén maszkot kell majd viselniük, ha éppen nem esznek vagy isznak.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.

Jön a Real Madrid nagy meccse, nagyon közel a bajnoki cím

Hazai pályán több mint kötelező lesz hoznia a Cadiz elleni meccset a Real Madrid, amivel rendkívül közel kerülhet a bajnoki címhez.