Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,05 Ft
Font
452,41 Ft
Bitcoin
63,470 $

A vakcina valójában soha nem irthatja ki teljesen a koronavírust?

Egyes szakértők szerint valószínűtlen, hogy a koronavírus elleni vakcina valaha is teljesen kiirtja a betegséget, és valószínűleg az hasonlólóvá válhat a szezonális influenzához.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Egyes szakértők szerint valószínűtlen, hogy a koronavírus elleni vakcina valaha is teljesen kiirtja a betegséget, és valószínűleg az hasonlólóvá válhat a szezonális influenzához.

Egyes elemzések és tanulmányok igen borúlátó képet festenek a koronavírus helyzetéről, annak jövőjéről. Még mindig számtalan kérdés vetődik fel azzal kapcsolatban, hogy a vírusnak milyen utóhatásai lehetnek. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Legutóbb az derült ki, hogy a betegség néhány esetben hosszú távú szívkárosodáshoz vezethet, miközben sok olyan idős otthoni beteg van, akik a pozitív teszt előtt még csak tüneteket sem produkáltak.

A Metro most arról ír a cikkében a szakértő véleményekre hivatkozva, hogy a koronavírus elleni vakcina ugyan segíteni fog, valószínűtlen, hogy az valaha is teljesen kiírtja a betegséget, és valószínűleg később hasonló lesz a szezonális influenzajárványhoz.

Sir Patrick Vallance azt is elmondta, nem gondolja, hogy a vakcina jövő év tavaszáig megérkezhet, legalábbis annak bármiféle széles körű közösségi felhasználása. Rámutatott arra a tényre is, hogy egy ilyen gyógyszer kifejlesztése hosszú időt vesz igénybe. Bizonyos esetekben évek telnek el a vakcina megtalálásáig.

Az eddigi bizonyítékok szerint a himlő volt az egyetlen betegség, amit teljes mértékben képesek voltak felszámolni. Az előrejelzés szerint a koronavírus kezelése a jövőben hasonló lesz ahhoz, mint ahogyan a társadalom minden télen szembeszáll az influenzajárvánnyal.

A szakember hangsúlyozta, ez a saját értékelése, de úgy gondolja, hogy sok ember van ezen a véleményen, miszerint örökre már nem szabadulhatunk meg a vírustól. Sir Patrick Vallance hozzátette, nyilvánvaló, hogy a kezelés jobbá válik, miután az oltás elérhető lesz, ami csökkenti a fertőzés esélyét és a betegség súlyosságát.

A véleményét azt követően mondta el, hogy a főorvos-helyettes Jonathan Van-Tam professzor állítólag úgy fogalmazott a képviselőknek, az oltást csak karácsony után lehet bevezetni. Sir Patrick szerint a következő hónapok lesznek azok, amikor világosabbá válik, vannak-e olyan oltások, amelyek megvédik az embereket, és kiderül, hogy azok mennyi ideig hatnak.

8 családtagját és a vállalkozását is elvesztette a koronavírus miatt

További kérdéseket vet fel, hogy noha egyes oltások immunválaszt okoznak, az még mindig nem világos, hogy megakadályozzák-e az emberek fertőzését. Ehhez a harmadik fázisú vizsgáltok szükségesek, ami hosszabb időt vesz igénybe. A világ minden országában dollármilliárdokat költenek el a több mint 150 különböző oltás kifejlesztésére. Általában 10-15 évbe telik, hogy az oltóanyagot biztonságosan forgalomba hozhatnak. Ehhez képest még csak 1 év sem telt el a koronavírus megjelenése óta.

Újabb részletek szivárogtak ki a PS5 Pro kapcsán

Újabb infómorzsák láttak napvilágot a PS5 Pro sepcifikációi kapcsán.