Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,77 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,381 $

Hétfőtől újra szigorít a magyar kormány a járványügyi óvintézkedéseken

Északi szomszédunknál, Szlovákiában már jelentős mértékben megemelték a maszkviselés hiánya miatt kiróható pénzbírságot, valószínűleg itthon is ugyanerre számíthatunk.

Vizslás, 2020. szeptember 13. Feliratok az időközi önkormányzati választáson a Nógrád megyei Vizsláson, a közösségi házban kialakított szavazókör bejáratán 2020. szeptember 13-án. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeztek el, amelyet a választópolgárok a szavazóhelyiségbe érkezéskor és távozáskor is használhatnak. A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választópolgárokat is. MTI/Komka Péter
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Északi szomszédunknál, Szlovákiában már jelentős mértékben megemelték a maszkviselés hiánya miatt kiróható pénzbírságot, valószínűleg itthon is ugyanerre számíthatunk.

Hétfőn dönthet az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – tudta meg a Népszava hírportál. A lap értesülései szerint az óvintézkedések több területet is érinthetnek, az egyik kormánypárti forrás elmondása alapján a maszkhasználat szabályai szigorodhatnak. Soron kívül Késes támadás történt a bőnyi általános iskolában, egy fiatal lány szúrt

Várhatóan szélesebb körben és sokkal súlyosabb szankciókat vethetnek ki azokra az állampolgárokra, akik nem viselnek arcvédő maszkot, főleg úgy, ha olyan helyen tartózkodik, ahol az alkalmazása kötelező lenne.

A szeptember 21. óta érvényben lévő rendelet értelmében kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésben, ha pedig ezt valaki elmulasztja vagy elutasítja, kizárható az utazásból, de még egy kereskedelmi helyiségbe való belépéstől is távol tarthatják. Ha felszólításra sem tesz eleget a kötelezettségeinek, akkor rendőri intézkedés kérhető ellene, ami után 10-50 ezer forintos bírság szabható ki rá.

A hétfői javaslatcsomagot legkésőbb már keddtől kezdődően beiktathatnák, a legfőbb eleme alapján pont ezeket a szempontokat venné figyelembe. Szlovákiában a közterületeken is kötelező maszkot viselni, aki pedig ezt nem teszi, azt akár 1 659 euróra, vagyis nagyjából 600 ezer forintra büntethetik.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.