Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,57 Ft
Euró
389,14 Ft
Font
455,01 Ft
Bitcoin
59,535 $

Szlávik: a koronavírus és influenza együttes fertőzése súlyos szövődményekkel járhat

A járványügyi szakember véleménye szerint a két betegség jelentős mértékben felerősítheti egymást, ezáltal súlyos komplikációk alakulhatnak ki az érintett pácienseknél.

MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A járványügyi szakember véleménye szerint a két betegség jelentős mértékben felerősítheti egymást, ezáltal súlyos komplikációk alakulhatnak ki az érintett pácienseknél.

Sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Szlávik János azt mondta, hogy ezt csak az influenza elleni oltással lehet elkerülni, ezért a rizikócsoportba tartozók mindenképpen oltassák be magukat.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban arról beszélt: a járvány felszálló ágban van, a következő hetekben is nagyon sok új betegre lehet számítani. A kórházak folyamatosan telítődnek, de jelenleg bőven van még hely a betegek ellátásra – emelte ki.

Hozzátette: a fertőzöttek átlagéletkora egyre idősebb, ezért hamarosan – az első hullámhoz hasonlóan – megint az idős, krónikus betegekre kell koncentrálni.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

Ez az öt csapat biztosan ott lesz a Bajnokok Ligájában

Miután a Borussia Dortmund parádés győzelmet aratott szerdán, eldőlt, mely csapatok indulhatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában.