Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,77 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,381 $

Fény derült az iPhone 12 és iPhone 12 Pro valódi teljesítményére

Az Apple ezen a héten mutatta be a következő generációs iPhone 12 szériát, amelyek közül az alapmodellt és a Pro-t már egy héttel a piacra dobása előtt előrendelhették a vásárlók.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Apple ezen a héten mutatta be a következő generációs iPhone 12 szériát, amelyek közül az alapmodellt és a Pro-t már egy héttel a piacra dobása előtt előrendelhették a vásárlók.

A mai napon az AnTuTu adatbázisában közzétett benchmarkoknak köszönhetően kiszivárogott mindkét készülék teljesítményéről készült képernyőképek, amelyek kissé csalódást keltőnek bizonyultak. Soron kívül Késes támadás történt a bőnyi általános iskolásban, egy fiatal lány szűrt

Mind az iPhone 12-ben, mind az iPhone 12 Pro-ban A14 Bionic lapkakészlet található, ami az első 5 nanométeres chip a piacon, mégis az Android operációs rendszerrel ellátott, Qualcomm Snapdragon 865-tel felszerelt telefonokhoz képest a puszta számok alapján jócskán elmarad a riválisoktól.

Az AnTuTu-ra feltöltött 570 000 körüli pontértékek nem éppen mondhatóak lenyűgözőnek. Összehasonlításképpen az androidos csúcstelefonok átlagosan 600 000 pontot értek el, a legnagyobb különbséget pedig a processzornál figyelhetjük meg, ami az iPhone-ok esetében 40%-kal alacsonyabb.

Az Apple nagyjából 10 százalékkal marad el a konkurenciától, a memóriabeli differencia is 6 százalékra tehető, legalábbis a 4/256 GB-os iPhone 12-nél és a 6/128 GB-os iPhone 12 Pro-nál. Mindezekből megerősítést nyerhettek azon feltételezések, miszerint a 12 Pro modellek 6 GB RAM memóriával érkezhetnek, míg az iPhone 12-ben 4 GB RAM kaphat helyet.

Ha számításba vesszük az iPhone 11-be szerelt 7 nanométeres A13 Bionic chipet, akkor sem tapasztalhatunk jelentős fejlődést az új generációnál, hiszen az előző szériához tartozó Pro Max 536 883 pontot ért el az AnTuTu tesztjén, ami alig 5-6 százalékos javulást jelent.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.