Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Járványhelyzet ide vagy oda, bővül az egyik legjobban fizető szektor

A Magyarországon egyik legjobban fizető gazdasági ágazat, a pénzügyi szféra a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai ellenére nemhogy csökkenti a munkaerejének létszámát, hanem további munkaerőt kívánnak bevonni

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Magyarországon egyik legjobban fizető gazdasági ágazat, a pénzügyi szféra a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai ellenére nemhogy csökkenti a munkaerejének létszámát, hanem további munkaerőt kívánnak bevonni – írja a Napi.hu.

A lap rávilágít, hogy a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az idei év során már csaknem 668 új dolgozóval bővült a hitelintézeti szféra dolgozóinak létszáma, de továbbra is 900 üres álláshely van, amelyeket hirdetnek. A jegybank adatai szerint a 2020-as első félév végén már 40 334-en dolgoztak a szektorban, amely tíz év nem látott foglalkoztatottság a szektoron belül. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Szintén az MNB adataiból kiderült, hogy a hitelintézetekben a 2008-as válság idején még közel 44 ezren dolgoztak, ám 2014 végére ez a személyi állomány 37 817 főre csökken. A lap szerint ennek a hitelválság mellett más intézkedések is szerepet játszhattak, mint a végtörlesztés és a forintosítás, így a bankok a veszteség csökkentése miatt leépítésekbe kezdtek.

A lap KSH adatokra támaszkodó elemzéséből az is kiderült, hogy hiába jött el a koronavírus-járvány mentén kialakult gazdasági válság, a bankszektor továbbra is csak szívja magába a munkaerőt. Idén januárban, ha az egész pénzügyi szférát vesszük alapul, még 60.4 ezren dolgoztak a szektorban, július végére ez a szám viszont már 62.1 ezerre növekedett.

Ha a Napi.hu által összegyűjtött 900 állásajánlatot böngésszük, látható, hogy a Takarékbankok keresnek a leginkább munkaerőt, összesen 169 állás van még betöltetlenül, de az OTP Bankok és az UniCredit is 100 feletti bővítésre készül. Nem sokkal marad el a 100-tól a Budapest Bank és a Raiffeisen sem, de a K&H és a CIB Bank is 80 feletti létszámmal tervez újítani.

A keresett pozíciók ráadásul szintén változatosak, ugyanis többek között bankfióki ügyintézőket, jelzáloghitelezés területén szakértő munkatársat, kkv-hitelezés területén szakértő munkatársat egyaránt keresnek. A bankkártya-üzletágak és privátbanki részlegek sem utasítják vissza az új embert, valamint az informatikusok is kelendőek.

A lap megjegyzi, hogy a munkalehetőségek nagy része Budapesten áll betöltetlenül, de a vidékieknek sem kell csüggednie, ott is vannak bőven lehetőségek. Sok helyen elegendő a középfokú végzettség, ám a legtöbb helyre vonatkozóan igaz, hogy minél nagyobb a jelentkező szakképzettsége, annál jobb esélyekkel indul az állásért.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.