Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,611 $

Hollandia a koronavírus miatt a könnyű drogok fogyasztását is korlátozta

Mark Rutte, a hollandok miniszterelnöke szerint eljött az a pont, amikor további intézkedésekre van szükség, és ezeknek a részeként újabb szigorítások léphetnek érvénybe.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Mark Rutte, a hollandok miniszterelnöke szerint eljött az a pont, amikor további intézkedésekre van szükség, és ezeknek a részeként újabb szigorítások léphetnek érvénybe.

A CNN is beszámolt a holland kormány által kiadott új intézkedésekről, melyekkel csökkentenék a koronavírus terjedését. A miniszterelnök is áldását adta ezekre a további szigorításokra, miután a számok egyre aggasztóbb képet mutatnak. Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

Az intézkedések részeként minden bárnak este 10 órától be kell zárnia. Szerdától ebben már a kinti étkeztetések is a listán szerepelnek, de az ételek elvitele kivételt képeznek. Este 8 órától nem engedélyezettek az alkoholos italok fogyasztása, egészen reggel 7 óráig.

Ugyanez a szabály vonatkozik a könnyű drogokat értékesítő helyekre is. Alkoholt és könnyű drogot sem lehet fogyasztani este 8 ás reggel 7 óra között nyilvános helyen. Sőt, még csak az embereknél sem lehetnek ezek a termékek ezekben az időintervallumokban.

A korlátázások részeként minden olyan boltot be kell zárni este 20 óráig, amik nem létfontosságúak az életünk szempontjából. A maszkviselésre vonatkozó szabály kimondja, hogy minden fedett közterületen kötelező a maszk hordása.

Rutte szerint összességében túl sok olyan ember van, akik nem tartották be kellőképpen a szabályokat. A miniszterelnököt arról is megkérdezték, hogy a kormány hibás-e ebben, és abban, hogy a hollandok sokkal rosszabbul jártak el a kérdésben, mint a franciák és a német szomszédaik.

Az elnök azzal kerülte ki a pontos választ, hogy már korábban is elmondta, nem fog szocióligai összehasonlításokat végezni, mert ő egy miniszterelnök. A legutóbbi 7 napos ábrát tekintve 60%-kal növekedtek a számok az előző egy hetes időszakhoz képest.

5 fűszer, amelyekkel megelőzhetjük a rákot és a különböző súlyos betegségeket

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.