Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Messi nemcsak a Barcelona, hanem a La Liga számára is kulcsfontosságú

Carlos Puyol, a Barcelona egykori nagy játékosa is mondott néhány szót Lionel Messi maradásáról, aminek örül, és reméli, hogy az argentin klasszis hosszabbítani fog.

Sport
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Carles Puyol, a Barcelona egykori nagy játékosa is mondott néhány szót Lionel Messi maradásáról, aminek örül, és reméli, hogy az argentin klasszis hosszabbítani fog.

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz Messi sorsa, aki ha nem hosszabbít, a következő nyáron ingyen távozhatna. Ez hatalmas érvágás lenne a katalánok számára, így természetesen Puyol is abban bízik, hogy valahogy képesek lesznek meggyőzni a Leót a hossszabbításról. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A pletykák szerint a Manchester City lehet a befutó, ahol már megerősítették, hogy minden szükséges eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy le tudják szerződtetni a hatszoros aranylabdás játékost.

„Végül úgy döntött, hogy marad, és nemrég azt mondta, motivált – győzni akar – remélhetőleg sok évig maradhat velünk. Ő egy hatalmas eszköz a La Liga számára, a világ egyik legjobbja.” – idézte Puyol nyilatkozatát a Forbes.

„Talán Iker (Cassilas) szeretett volna egy Messi nélküli Barcelonát.” – viccelődött az egykor legendás védő, aki sok ilyen klasszikuson vett részt, és nézett szembe a válogatott csapattársával, a Real Madrid kapusával.

Puyol imádott Barcelonában játszani, így volt egy pont, amilkor elgondolkozhatott azon, hogy máshol játsszon. A profi pályafutása alatt csak a katalánok színeiben jelent meg a pályán, leszámítva a válogatottságot, ahol Spanyolországot 100, Katalóniát pedig 6 alkalommal képviselte.

„Büszke voltam arra, hogy a Barcelonában játszhattam. Ez olyasvalami, ami bennem van. A körülmények kedvezőek voltak, a klub mindig számított rám. 2014-ben térdproblémáim voltak, és abbahagytam.” – ismerte el.

„15 évig azonban ott voltam az első csapatban. Kaptam ajánlatokat más csapatoktól, Olaszországból és Angliából is. Soha nem titkoltam, hogy szívesen játszottam volna a Milan színeiben, és jó lett volna Paolo Maldini oldalán játszani, aki számomra egy idol. A Milan akkor jó formában volt, de nagyon boldog vagyok, hogy Barcelonában maradtam.”

Puyol sokáig a legjobbak között volt, de arra a kérdésre mindig nehéz válaszolni, hogy ki a legjobb, és ő is egészen kiváló játékosok között léphetett pályára hétről hétre.” Amikor Messi mellett élsz, és ott van Cristiano Ronaldo, Xavi Hernandez és Casillas, akkor nehéz megmondani, hogy ki a jobb.”

„A gólok mindent megváltoztatnak, így Messi és Cristiano voltak a fő riválisok. Xavi és Iniesta hatalmas játékosok voltak, de a kemény munka ellenére észrevétlenek maradtak.” – folytatta Puyol aki végül arról is beszélt, hogy melyik volt a kedvenc meccse. Ez a 2009-es 6-2-es győzelmük volt a Bernabeuban.
„Ez volt az első évünk Pep Guardiolával. Nagyon jól kezdtük a szezont, de aztán a Madrid elkezdett visszakapaszkodni. Három meccs volt hátra, négy pont volt a differencia a javunkra, és ez a mérkőzés megnyerése döntő fontossággal bírt.”

„Emlékszem az előző évre is, amikor a Madrid tisztelete jegyéül kellett sorfalat állnunk. Azt akartam, hogy ennek a meccsnek minél hamarabb vége legyen. 4-1-es vereséget szenvedtünk, és még több gólt szerezhettek volna.”

Koeman mossa kezeit a Suarez-ügyben: újabb érdekes részletek derültek ki

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.