Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Túl sokat kockáztat a Fehér Ház Trump szombati eseményével?

Egy fertőző betegségek szakértője szerint a Fehér Ház szombati eseménye nem jó ötlet, mivel már így is sok a fertőzött.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Egy fertőző betegségek szakértője szerint a Fehér Ház szombati eseménye nem jó ötlet, mivel már így is sok a fertőzött.

Donald Trump már szombaton útra kelt volna, de erről lebeszélték, ugyanakkor így sem marad esemény nélkül. Szombaton a Fehér Ház előterében tartanak egy nagyobb rendezvényt, amire 2 000 embert várnak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Minden résztvevőnek maszkot kell viselnie, és hőmérsékletteszten esnek át. Egyesek szerint ez rossz döntés, mivel a Fehér Házban már így is sok a fertőzött, és ezzel ismét kockáztat az elnök, aki nemrég lett koronavírus-beteg.

Michael Osterholm, a fertőző betegségek egyik nagy szakértője a CNN kérdésére azt mondta, ő nem menne el a Fehér Ház eseményére, mivel szerinte a házon belül már így is elég sok a fertőzés. Az elmúlt ez héten sokan lettek betegek.

Trump várhatóan az erkélyről szólítja meg az embereket, és senki sem lesz a közelében. A Fehér Ház emiatt úgy gondolja, hogy az amerikai elnök és a résztevők, valamint a személyzet sem lesz veszélyben.

Ezzel a rendezvénnyel újabb sok negatív hangot váltott ki Trump, akinek a korábban elvégzett tesztjeiről még mindig nem adtak ki részletes információkat, így azt sem tudni, hogy hányszor tesztelték, és azok milyen eredményeket mutattak.

A szakértő szerint, ha csak a Fehér Ház nem változtatott a korábbi hozzáállásán, akkor ismét veszélynek teszik ki az embereket. Ez pedig újabb és újabb fertőzésekkel járhat, miközben az elnök továbbra sem lehet 100%-osan egészséges.

Trump még mindig képes lehet fertőzni, mégis gyűléseket rendezhet