Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,07 Ft
Euró
389,24 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
57,599 $

2022-ben indulhat be a magyar szuperkórház építkezése

A jelenlegi tervek szerint 2022 tavaszában indíthatják meg a tervezett magyar „szuperkórház”, a Dél-budai Centrumkórház építkezését, amelyet 2026 elején terveznek átadni

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A jelenlegi tervek szerint 2022 tavaszában indíthatják meg a tervezett magyar „szuperkórház”, a Dél-budai Centrumkórház építkezését, amelyet 2026 elején terveznek átadni – írja a Figyelő alapján az Index.

A koronavírus-járvány a világ valamennyi pontján, így hazánkban is rámutatott arra, hogy az egészségügyi ellátórendszer egy olyan dolog, amin folyamatosan lehet és érdemes is fejleszteni. A pandémia kellett ugyan ehhez, de valamennyi ország kormánya jelentősen megnöveli az ellátórendszerre elkülönített forrásainak mértékét. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Magyarországon sincs ez másképp, ahol nemrégiben jelentették be, hogy felépítik a Dél-budai Centrumkórházat, amely a tervek szerint egy „szuperkórház” lenne, amely a nap 24 órájában körülbelül 1.2 millió lakos egészségügyi ellátásáért felelne.

A hatalmas létesítményt Budapesten, a XI. kerületben, azon belül is a Dobogó városrészben fogják felhúzni, és alapköveit 2022 tavaszán teszik letenni. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már 2026 elején átadhatják a dél-budai szuperkórházat.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

A Figyelő megjegyzi, hogy a beruházás mintegy 300 milliárd forintos összeget fog felemészteni, de további költségek is felmerülhetnek, mint bármelyik építkezés esetében. Az alapösszegbe beletartozik az orvostechnikai műszerpark beszerzése is, ám a közlekedési infrastruktúra kialakítását már nem számolták hozzá.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.

Újabb részletek láttak napvilágot a soroksári késelésről

A két férfi kamionsofőrként dolgozott, s épp pihenőidejüket töltötték, amikor vitatkozni kezdtek. Ez dulakodásig fajult, majd egyikük kést rántott.