Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,56 Ft
Euró
385,10 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
69,685 $

Így ugrott meg egy hét alatt a fertőzöttek és az elhunytak száma Magyarországon

Nehéz hetet tudhat maga mögött Magyarország a koronavírus-járvány terjedésének szempontjából, mivel ugyan a napi adatok mintha stagnálást mutatnának, a fertőzési és a halálozási rekord is megdőlt a héten.

...svg content...Bagamér, 2020. szeptember 29. Egy diák testhõmérsékletét mérik érkezéskor a Bagaméri Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola bejáratában 2020. szeptember 29-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt október 1-jétõl valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor megmérik a diákok és a dolgozók testhõmérsékletét, hogy kiszûrjék a betegeket és ezzel csökkentsék a fertõzés kockázatát. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Nehéz hetet tudhat maga mögött Magyarország a koronavírus-járvány terjedésének szempontjából, mivel ugyan a napi adatok mintha stagnálást mutatnának, a fertőzési és a halálozási rekord is megdőlt a héten.

A szeptember 27-ével bezáródó héttől számítva 6561 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, 537-tel többet, mint az előző héten. Mindkét hét adatai lesújtóak, ha abból indulunk ki, hogy a koronavírus-járvány első, tavaszi hullámának idején összesen regisztráltak annyi fertőzöttet, mint most egy hét alatt. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Tovább emelkedett az elmúlt heti napi mozgóátlag is, ugyanis míg múlt héten 861 főt regisztráltak átlagosan naponta, addig ezen a héten 937 volt az egy napra levetített átlag. Ez a ráta pedig hétről hétre folyamatosan romlik, ugyanis a szeptembernek még úgy vágtunk neki, hogy ez a mozgóátlag nagyjából 400-500 között volt.

A halálos áldozatok tekintetében pedig kifejezetten rossz hetet zártunk, ugyanis múlt vasárnap óta 86 honfitársunk vesztette életét a SARS-CoV-2 vírus szövődményeiben, naponta átlagosan 12 ember hunyt el a mögöttünk álló héten. A legsötétebb nap ilyen tekintetben a péntek volt, amikor 17-en vesztették életüket, a rekordmennyiségű 1322 új fertőzött mellett.

Ha a fertőzöttek megyénkénti elosztását figyeljük, továbbra is a főváros a járványügyileg legérzékenyebben érintett terület. Az elmúlt héten 1860 új koronavírus-fertőzöttet találtak Budapesten, közel kétszázzal többet, mint a múlt héten. Pest megye továbbra is a második, ott 884 új beteget azonosítottak, 4000 fölé növelve a fertőzöttek számát a főváros vonzáskörzetében.

A múlt héthez hasonlóan ezen a héten is Győr-Moson-Sopron megyében találták a harmadik legtöbb fertőzöttet, ezúttal 435-t, ami valamennyivel kevesebb, mint amit a múlt héten regisztráltak. Egyértelműen látszik, hogy Kelet-Magyarországon kezd el egyre erőteljesebben tombolni a járvány, ugyanis a negyedik, ötödik és hatodik legtöbb fertőzöttet keleti megyékben találták: Borsod-Abaúj-Zemplén (+422), Hajdú-Bihar (+408) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (+322).

Őket a növekmények számát tekintve Csongrád-Csanád (+251), Jász-Nagykun-Szolnok (+240), Fejér (+218), Baranya (+216), Vas (+191), Komárom-Esztergom (+173), Bács-Kiskun (+163), Nógrád (+158), Veszprém (+132), Heves (+129), Somogy (+122), Zala és Békés (+85), valamint Tolna (+51) követik.

A fertőzési adatokból egyértelműen látszik, hogy a járvány semmiképpen sem lassult, sőt terjedése nagyobb ütemre kapcsolt az elmúlt héten, mint ahogyan hétről hétre ez a tendencia. A járvány megfékezése érdekében továbbra is ügyeljünk az utasítások betartására, viseljünk maszkot, tartsuk a távolságot és figyeljünk a kézhigiéniára.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.