Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Hivatalos: Nego is válogatott játékos lett, Rossi már nevezte is a keretbe

A FIFA szabálymódosításának köszönhetően a már hosszabb ideje a magyar labdarúgó NB I-ben játszó Loic Nego megkapta az engedélyt arra, hogy magyar válogatott kerettag lehessen

Székesfehérvár, 2020. szeptember 12. A gólszerzõ székesfehérvári Budu Zivzivadze (j) és csapattársa, Loic Nego ünnepel a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott mérkõzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 12-én. MOL Fehérvár-Puskás Akadémia 3-1. MTI/Illyés Tibor
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A FIFA szabálymódosításának köszönhetően a már hosszabb ideje a magyar labdarúgó NB I-ben játszó Loic Nego megkapta az engedélyt arra, hogy magyar válogatott kerettag lehessen – jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján.

Loic Nego már immáron ötödik éve játszik a MOL Fehérvár (korábban Videoton) csapatánál, melynek színeiben 152 tétmérkőzésen 24 találat sikerült begyűjtenie védőként. Nego már többször elmondta, hogy nagyon szeretné képviselni a magyar válogatottat, már a magyar állampolgársága is megvolt, viszont a FIFA szabályainak köszönhetően nem volt erre a lehetősége. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A FIFA szabályozása ugyanis úgy szólt eddig, hogy ha egy játékos akárcsak 10 percet eltöltött egyetlen tétmérkőzésen, bármely utánpótlás-válogatottban, akkor ez általános esetben meggátolta abban, hogy felnőttként egy másik ország válogatottját erősítse – idézte fel az MLSZ. Nego pedig még 2010-ben lépett pályára az U20-as francia válogatottban, ezzel pedig már esélytelen lett a magyar válogatott szereplése.

Ám ez most megváltozott, ugyanis Csányi Sándor MLSZ-elnök javaslatára és a szövetség kezdeményezésére módosították az alapszabály erre vonatkozó részét, melyet a résztvevő országok gyakorlatilag egyhangúan támogattak. Az MLSZ szerint a szabályok mostantól sokkal rugalmasabb lesznek, és a „futballhonosítást” szélesebb körben teszik lehetővé.

Nego nagy örömmel fogadta a hírt, akit Marco Rossi szövetségi kapitány azonnal be is hívott a válogatott keretébe:

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a magyar válogatott tagja lehetek. Mikor értesültem arról, hogy bekerülhetek a válogatottba, úgy éreztem, egy nagy álmom válhat valóra. A nemzeti csapatban való szerepléssel új fejezet kezdődik a pályafutásomban. Ajándék lesz, ha pályára léphetek a soron következő mérkőzések valamelyikén. Azon leszek, hogy a tőlem telhető legtöbbet hozzátegyem a csapat sikeréhez, természetesen minden meccset meg akarok nyerni”

Nego a válogatott többi tagjához hasonlóan vasárnap este csatlakozik a kerethez, és már az október 8-án esedékes EB-Pótselejtező elődöntőjében, Bulgária ellen már pályára léphet. Ezt követően még két Nemzetek Ligája mérkőzés is vár ránk, ugyanis előbb Szerbia, majd Oroszország ellen fogunk pályára lépni. 

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.