Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

Az egyik legnagyobb tehetség, Koeman mégis mellőzi őt a Barcelonánál

Ronald Koeman magyarázatot adott arra, hogy jelenleg a francia válogatott miért nem játszik kiemelkedően fontos szerepet az aktuális terveiben.

Sport
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Ronald Koeman magyarázatot adott arra, hogy jelenleg a francia válogatott miért nem játszik kiemelkedően fontos szerepet az aktuális terveiben.

Ousmane Dembele kapcsán már többször is írhattunk, akit állítólag a Manchester United vihet, ha nem sikerül leszerződtetniük Jadon Sancho-t a Dortmundtól. A francia válogatott azonban nem akar távozni, Barcelonában képzeli el a jövőjét. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Sokan megkérdőjelezik a Manchester United döntését, mivel ugyan egy nagyon nagy tehetségről van szó, a barcelonai tartózkodásának ideje alatt már 7 izomsérülése is volt, és az elmúlt szezonban alig játszott.

A hírek szerint a Barcelona és Koeman sem számol a játékossal, bármilyen tehetség is legyen, valamint igyekeznek megválni tőle. Már 50-60 millió euróért is elköszönnének Dembele-től, noha korábban sokkal többe került nekik. A magas fizetése sem tartozik azon okok közé, ami a maradását vetítenék elő, főleg ilyen kevés játékperc mellett.

Koeman közben magyarázatot adott arra is, hogy miért mellőzte a franciát a Celta Vigo ellen megnyert 3-0-ás mérkőzésen. „Úgy gondolom, hogy Pedri és Trincao védekezésben jobban hozzá tudnak járulni a játékhoz, mint Dembele. Emiatt játszottak.” – idézte a holland edzőt a goal.com.

Ez sokakat nem győzött meg, és a háttérben valóban a szándékos mellőzés állhat, bár a Barcelonának valóban szüksége volt a védekezésre az emberhátrány miatt. Lenglet a 42. percben kapta meg a második sárgáját. Ennek ellenére még két gólt lőttek a katalánok.

„Nagyon fegyelmezettek voltunk. A szünetben a 4-4-1-es rendszerről beszélgettünk, és a játékosok nagyszerű munkát végeztek. Nagyon büszke vagyok a mai csapatra, remekül dolgoztunk, miközben eggyel kevesebben voltunk.”

„Nem sokat mondhatok az elmúlt szezonról, de az első naptól kezdve láttam, hogy a játékosok nagyon lelkesek, jól edzenek, és fizikailag is jobb állapotban vagyunk.” – fogalmazott Koeman, aki a BL-ben a Barcelona és a Juventus mellett a Kijevvel, valamint a Ferencvárossal is szembe fog nézni. „Elégedettek lehetünk a sorsolásnak. A Juve és a Barca a két legjobb csapat, de ezt igazolni is kell.”

Koeman tudja, mitől válhat igazán boldoggá Messi, de vannak kétségei