Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Egy újabb japán gyártó szállt be a koronavírus-vakcina kifejlesztését megcélzó harcba

A főként elektronikai cikkeiről és videokameráiról ismert Fujifilm képviselői csütörtökön bejelentették, hogy szerződést kötöttek az amerikai VLP Therapeutics gyógyszeripari vállalattal.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A főként elektronikai cikkeiről és videokameráiról ismert Fujifilm képviselői csütörtökön bejelentették, hogy szerződést kötöttek az amerikai VLP Therapeutics gyógyszeripari vállalattal.

A megállapodás értelmében a Fujifilm a saját infrastruktúráját és a kiépített üzemeit felhasználva segíteni fog az emberi klinikai kísérletek végrehajtásában, illetve a potenciális COVID-19 elleni vakcina disztribúciójában és legyártásában. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A VLP egy RNS-alapú vakcinajelölttel végzi a vizsgálatokat – a teszteléseket egyébként a Japán Orvoskutatási és Fejlesztési Ügynökség is támogatja.

Az amerikai biotechnológiai cég rendelkezik a szigetországban egy külön leányvállalattal, amely szoros kapcsolatban áll a kormányszervekkel és a japán egyetemekkel, így minden körülmény biztosítva van ahhoz, hogy gördülékenyen folyhassanak a kutatások.

A Fujifilm az elmúlt évtizedben láthatóan egyre több pénzt invesztál az egészségügybe, ezáltal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egy hatékony, egyben biztonságos koronavírus-védőoltást tegyenek le közösen a VLP-vel az orvostudomány asztalára.

Múlt hónapban éppen a Fujifilmnek hála fejeződtek be az Avigan gyógyszer harmadik tesztfázisai, amely során kiderítették, hogy favipiravir hatóanyaggal sikeresen elősegíthető a komolyabb tüneteket mutató páciensek felépülése.

A japán techcég mindezeken felül a Novavax vakcinájához szükséges összetevők gyártásában is segédkezik, mind pénzügyi, mind emberi erőforrások szintjén.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.