Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,04 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
474,29 Ft
Bitcoin
63,108 $

Vályi-Nagy: genetikailag nem vagyunk egyformán fogékonyak a koronavírusra

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában fogalmazott úgy, hogy nagyon eltérő a betegség lefolyása egyes embereknél, amelyet genetikailag okokra is vissza lehet vezetni.

...svg content...Budapest, 2020. június 30. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház fõigazgatója beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án. MTI/Illyés Tibor
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában fogalmazott úgy, hogy nagyon eltérő a betegség lefolyása egyes embereknél, amelyet genetikailag okokra is vissza lehet vezetni.

Vályi-Nagy kihangsúlyozta a helyzet furcsa ellentmondását, hogy vannak olyan emberek, akik szoros kontaktszemélyek voltak egy adott fertőzöttel, mégsem kapják el a koronavírust, míg mások hosszabb ideig is éreznek tüneteket, a szakember szerint hosszan tartó testi és lelki betegséget is tud okozni a fertőzés. Soron kívül Szijjártó Péter szerint nagyon szomorú jövő várhat az emberiségre, ha ez így megy tovább

„Szinte nincs olyan része a szervezetnek, amit ne károsítana, bizonyos maradványtünetek egyeseknél pedig a gyógyulást követően is huzamosabb ideig fennmaradnak, és emiatt az illető gyakran nehezen folytatja az addigi normális életet”

emelte ki a főigazgató.

Vályi-Nagy a tünetek közül a krónikusfáradtság-szindrómát, az általános gyengeséget és a fizikai terhelés intoleranciáját emelte ki, mint jellemző hosszan tartó tünet, és ezek kapcsán megjegyzi, hogy nemcsak testi, de lelki terhet is ró az emberekre, akiknek ezekkel kell megküzdeniük.

A főigazgató elmondása szerint az ő vezetése alatt álló kórház jelenleg hazánk egyik elsőszámú járványkórháza – technológiai, szakmai és rutin tekintetében is – ahol általában a középsúlyos és súlyos fertőzötteket ápolják. Elmondása szerint március óta 689 fertőzöttet láttak el, ami kétszer annyi, mint a második számú járványkórházban.

Vályi-Nagy kiemelte, hogy jelen helyzetben a kórházban is emelkedik az ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, nemcsak nálunk, hanem a többi kijelölt járványkórházban is. Azt is kiemelte, hogy eddig 109 embert ápoltak az intenzívosztályon, akik közül 95-en szorultak mesterséges lélegeztetésre, gép által.

Magyarország nemet mond a kínai elektromos autókra kivetett uniós büntetővámokra

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter közölte, Magyarország nemet mond a kínai elektromos autókra kivetett uniós büntetővámokra.

Orbán Viktor 1687 kilométert tett meg az árvíz ideje alatt

Orbán Viktor közel 1700 kilométert gyalogolt, autózott és hajózott az árvízhelyzet alatt, ami megint csak megmutatja, milyen aktív időszak volt a védekezésben résztvevőknek.

Augusztus vége óta nem találnak egy 15 éves pécsi fiút

A pécsi fiú még augusztus 22-én tűnt el, azóta sem tudni hol van, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.