Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Mennyivel isznak többet a nők és a férfiak a koronavírus idején?

A legfrissebb kutatási modell arra mutatott ár, hogy a 30 év feletti amerikaiak többet nyúlnak az italhoz a koronavírus idején, mint azelőtt.

Egészség/Életmód

A T-800-as

Szerkesztő

A legfrissebb kutatási modell arra mutatott rá, hogy a 30 év feletti amerikaiak többet nyúlnak az italhoz a koronavírus idején, mint azelőtt.

A CNN egy igen érdekes statisztikai mutatóról és kutatási modellről számolt be, miszerint a 30 év feletti amerikaiak több alkoholt fogyasztanak a koronavírus időszakában, mint tavaly. Ennek pedig következményei lehetnek a testet és a lelket illetően. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Az alkoholfogyasztás általános gyakorisága körülbelül 14%-kal nőtt 2019-től – jelentették a kutatók a JAMA Network Open folyóiratban még kedden. Ez a növekedés átlagosan körülbelül egy további ivási napot jelent havi szinten a felnőttek 75%-nak körében.

A RAND Corporation szociológusa, Michael Pollard és munkatársai 1 540 30 és 80 év közötti ember országos reprezentatív mintáját elemezték a kutatás során. 2019. április 29. és június 9., majd 2020. május 28. és június 16. között készítettek felmérést a megkérdezettek ivási szokásairól.

Az ivás gyakorisága a nők körében 17%-kal nőtt. A 30 és 59 év közöttieknél 19%-kal mutattak nagyobb számot. A nők körében az erős alkoholfogyasztás 41%-kal nőtt, ami minden ötödik ilyen nőnél egy további súlyos alkoholfogyasztást jelent.

A kutatók fényt derítettek arra is, hogy 10 nőből közel egy, vagy 39% számolt be az alkohol okozta problémák növekedésről. „A COVID-19-járvány idején alkalmazott lezáráskor az alkoholfogyasztás súlyosbíthatja az egészségügyi sérülékenységet, a kockázatvállalási magatartást, a mentális egészségi problémákat és az erőszakot.” – közölte az Egészségügyi Világszervezet még áprilisban.

A kutatók szerint fontos figyelni arra is, hogy az alkoholfogyasztás növekedése továbbra is fennmarad-e a járvány során, és ez járhat-e következménnyel fizikai és mentális szempontból.

Hatalmas leépítést jelentett be a Disney a koronavírus miatt