Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Magyarország is felkerült az EU „vörös listájára” a koronavírus idején

Négy újabb ország került fel erre a bizonyos listára az EU-nál, többek között Magyarországgal, ahol a második hullám egyre inkább érezteti a hatását.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Négy újabb ország került fel erre a bizonyos listára az EU-nál, többek között Magyarországgal, ahol a második hullám egyre inkább érezteti a hatását.

Az elmúlt 23 órában Hollandia közel 3 000 új fertőzést regisztrált. A hivatalos tájékoztatás szerint 2 921 új COVID-19-fertőzéssel bővültek a számok. Az ország közben számos új intézkedést vezetett be a második hullám leküzdésére. Az intézkedések részeként a bárok és az éttermek már 22 órakor bezárnak. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Izland a hétvégén például több mint 80 esetről jelentett az ECDC szerint, de az ország kis népességére való tekintettel az esetek legkisebb növekedése is jelentős hatással lehet a fertőzés arányára. Emiatt ezeket a „kisebb” számokat is nagyon komolyan kell venni.

A CNN arról is jelentett, hogy az ECDC adatai szerint Dániában az elmúlt négy hónapot tekintve jelenleg a legtöbb esetről beszélhetünk. Hollandia, Izland és Dánia mellett Magyarország is felkerült az EU „vörös listájára.”

A „vörös listás” országok azok az országok, melyek esetében azt mondhatjuk, hogy több mint 120 eset jut 100 000 emberre:

Spanyolország (320)
Cseh Köztársaság (267)
Franciaország (235)
Luxemburg (189)
Belgium (171)
Hollandia (171)
Izland (128)
Dánia (128)
Magyarország (127)

Kizárólag egészséges embereknek adhatják be az influenzaoltást Magyarországon

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.