Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

Müller: fontos a pihenés, kerüljük el a tömegeket

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos arról beszélt, milyen praktikus módszerekkel lehet megelőzni a koronavírussal való megfertőződést.

Budapest, 2020. május 8. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án. MTI/kormany.hu/Botár Gergely
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos arról beszélt, milyen praktikus módszerekkel lehet megelőzni a koronavírussal való megfertőződést.

Müller Cecília elmondta, jelenleg rengetegen tartózkodnak házi karanténban COVID-19 fertőzés vagy annak gyanúja miatt, ezért mentális szempontból sem könnyű a helyzet most Magyarországon, pszichésen ugyanis nehéz elviselni a kialakult szituációt. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Ha egy családtagunkról kiderült, hogy elkapta a koronavírust, és ezért karanténba kell vonulnia, de nincs lehetősége az izolációra, rendkívül fontos, hogy vigyázzon a rokonaira és családtagjaira; viseljen maszkot, ha elhagyja a szobáját, ne fogadjon látogatókat és ne gerjesszen további kontaktokat – javasolta a tisztifőorvos.

Müller hozzátette, ha a családban több koronavírus-fertőzött van, minden meg kell tenni azért, hogy a hozzátartozók többi tagja ne fertőződjön meg. Mindez egy kényelmetlen állapot, mindenkinek nagy teher, viszont így megóvhatjuk egymás egészségét.

Ne használjunk közös háztartási eszközöket, gyűjtsük külön a szennyest is, legyen külön törölköző, gyűjtsük külön a szemetet, legyen otthon is elég fertőtlenítő. Mivel klórtartalmú fertőtlenítőkre érzékeny a vírus, ezért hipós vízzel könnyedén elpusztítható – figyelmeztetett Müller.

Az operatív törzs oszlopos tagja hangsúlyozta, a hétköznapi helyzetekben, amikor egyszerre több emberrel vagyunk összezsúfolva például egy irodaházi liftben vagy kisebb üzletben, mindenképpen használjunk maszkot.

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.