Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Bejelentette a pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs legújabb intézkedéseit

A saját Facebook-oldalán megosztotta videójában jelentette be Varga Mihály, Magyarország pénzügyminisztere, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs átfogó adóügyi könnyítésekről döntött

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A saját Facebook-oldalán megosztotta videójában jelentette be Varga Mihály, Magyarország pénzügyminisztere, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs átfogó adóügyi könnyítésekről döntött – számolt be róla a Portfolio.

Varga elmondása szerint a döntésnek három alappillére van: az adócsökkentés, az adóadminisztráció egyszerűsítés és a befektetésösztönzés. A pénzügyminiszter hozzáteszi, ezek már évek óta a hazai adópolitika fókuszában vannak, viszont szerinte gyorsítani kell az intézkedéseken. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az intézkedések tekintetében Varga egyrészt bejelentette, hogy a már tavasszal meghozott döntést, miszerint 2021. január 1-től a kisvállalati adót 12%-ról 11%-ra csökkentik most kiegészítették azzal, hogy értékhatárát 3 milliárd forintra fogják megduplázni, így még több cég fogja választani az ez alapján történő adózást.

A családok és vállalkozások szempontjából könnyítés lesz, hogy több mint másfélmillió államigazgatási ügy intézését fogják ingyenessé tenni jövőre, ami becsléseik szerint egyrészt 5 milliárd forintot hagyhat a családoknál és vállalkozásoknál, másrészt meggyorsítja az ügyintézést.

Az intézkedések között továbbá szerepel, hogy a második félévtől az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás tervezetét, félmillió vállalkozást mentesítve ezzel. Ezen felül jövőre eltörlik a társaságok fejlesztési tartalékának 10 milliárd forintos felső értékhatárát, ami Varga szerint még több beruházást tud indukálni, valamint adómentessé teszik az összes járványügyi szűrővizsgálatot.

Varga a videó végén kihangsúlyozta, a kormány folytatja az adó- és bürokráciacsökkentést, hogy a gazdaság hamarabb visszaálljon a növekedési pályára. A Portfolio ugyanakkor megjegyzi, habár jól hangzanak ezek az intézkedések, nem nevezhetők nagy horderejűnek, és a járvány okozta válságra tekintettel lesz ennél nagyobb intézkedéscsomag is.

https://www.facebook.com/watch/?v=371721407548412&extid=JyMlKgbIVKi5E4Ra

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.