Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,80 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
57,795 $

Trump újabb kétes kijelentéssel borzolta a kedélyeket

Donald Trump amerikai elnök már az immáron 4 éve tartó elnökségét megelőzően sem tartotta vissza a véleményét, a legújabb kijelentése azonban az amerikai közállapotokat tekintve finoman sem szólva szerencsés.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Donald Trump amerikai elnök már az immáron 4 éve tartó elnökségét megelőzően sem tartotta vissza a véleményét, a legújabb kijelentése azonban az amerikai közállapotokat tekintve finoman sem szólva szerencsés.

Tetőponton a feszültség az Egyesült Államokban, a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országnak egyszerre kell megbirkóznia a világ legsúlyosabb koronavírus-járványkitörésével, az ennek következtében kialakuló, szinte példátlan recesszióval és munkanélküliséggel, valamint az etnikai alapú rendőri brutalitás mentén kialakuló súlyos felháborodással. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Ezen helyzetben pedig egy igen szerencsétlen megszólalást sikerült eszközölnie az amerikai elnöknek, a legutóbbi Fehérházban tartott sajtótájékoztató során. Egy riporter megkérdezte, hogy amennyiben elveszíti a novemberben esedékes választás, békésen átadja-e a hatalmat Joe Biden demokrata elnökjelöltnek, mire úgy felelt: „majd meglátjuk, mi lesz”.

A kérdést feltevő újságíró, Brian J. Karem pedig igencsak nagy sokkban posztolt a Twitter-fiókjára a választ halva: „Az elnök a polgárháború támogatója. Ez az egyik legijesztőbb válasz, amelyet egy kérdésemre kaptam az újságírói karrierem során. Interjúztattam már elítélt gyilkosokat is, akikben több empátia volt” – idézte a posztot a brit Daily Express.

Habár az elnök válaszából egyértelműen nem szűrhető ki a polgárháború támogatása, mindenesetre nem volt szerencsés megszólalás, mint ahogyan az elmúlt időkben tett kijelentései sem. Trump az elmúlt idők során ugyanis többször hangoztatta, hogy amennyiben a járványra tekintettel levélszavazásra kerül sor, azt a demokraták „biztosan el fogják csalni”.

A nemrégiben elhunyt Legfelsőbb bíró, Ruth Bader Ginsburg helyének betöltését illetően sem tűnik meggyőzhetőnek az elnök, ugyanis a demokraták kérése ellenére mindenképpen keresztül akarja vinni az üresen hagyott hely feltöltését a választás előtt, holott állítólag maga Ginsburg is azt kérte, csak a választást követően döntsenek a megüresedett Legfelsőbb bírói szék sorsáról.

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.