Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Egy szuper-erős, közel 70 éves nagyi sokkolja a világot

Chen Jifang minden nap legalább 2 órát tölt el az edzőteremben, és ezt igazolja is a formájával. A közel 70 esztendős nagyi egészen elképesztő fittségnek örvend.

Egészség/Életmód

A T-800-as

Szerkesztő

Chen Jifang minden nap legalább 2 órát tölt el az edzőteremben, és ezt igazolja is a formájával. A közel 70 esztendős nagyi egészen elképesztő fittségnek örvend.

Az utóbbi időben elég gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik régóta az idősebb korosztályt képviselik, mégis hatalmas erővel bírnak és fittebbek, mint sok 20 éves. Óriási motivációs erő lakozik bennük, és ezzel másokat is motiválnak. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Ezúttal egy sanghaji nagyit mutatunk be számotokra, aki Sanghajban él, és kisebb hírességé vált az elmúlt hónapokban. Még az országos hírekbe is sikerült belekerülnie, példát mutatva a fiatalabb, vagy a korosodó generációnak.

Miután a kínai nagyi 2018 decemberében konditermes nyuszivá vált, három hónap alatt 14 kilogrammot adott le, és most olyan lapos és izmos a hasa, mint amire az évtizedekkel fiatalabb emberek vágynak – írja a CNA.

A közösségi médiában is sokan követik őt. A népszerű TikTokon például már több mint 410 000 követőt tudhat a neve mellett, ahol másokat is arra bátorított, hogy kövessék a példáját. Több mint 1 millió alkalommal nézték meg a bejegyzését, ahogy keményen edz.

„Addig fogok edzeni, amíg élek.” – mondta az AFP kérdésére Chen, aki idén töltötte be a 68. életévét. Korábban egészségügyi problémákkal küszködött, de ez már a múlté. A rendszeres edzésekkel egyre jobban lett.

A kínai állami média is beszámolt a nagy történetéről, mert ez megfelel a kormány azon törekvéseinek, hogy minden korosztályt fittségre ösztönözzön. Ez a koronavírus elleni harcban is segíthet, hiszen minél erősebb valakinek a szervezete, annál nagyobb az esélye a láthatatlan ellenség ellen.

Az edzőterembe egy véletlen találkozót követően kezdett el járni. Egy személyi edző volt az, aki segített neki a romló egészségi állapota kapcsán, és a fő cél az volt, hogy a pluszt súlyt leadják. Ezt követően hatalmas munkába kezdett, és „függővé vált.”

Chen 14 éves unokája is megdöbbent, amikor meglátta a nagymamáját az edzőteremben. Mindenki nagyon furcsának találta ezt, mert az emberek általában ilyen idős korban már nem látogatják a termeket.

Az aktív életmód ellenére Chennek nincs sportmúltja, és elmondása szerint alig szállt ki az ágyból, amikor a lánya nagyon kicsi volt, mert a teste annyira gyenge volt a szüléstől. „Ha az izmaid kemények és erősek, akkor azok megvédik a csontjaidat az eséstől, mert az idősek főként ettől félnek.”

„Valójában én is elestem egyszer és borzasztó volt. Meg is sérült a homlokom, a csípőm, a térdem és a lábujjam. Majd azt mondtam, hogy NEM, és felkeltem. Azt mondtam, hogy folytatom, és jól vagyok.” – mondta.

31 napon át volt kómában a koronavírus miatt, és még mindig szenved

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.