Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,861 $

A pécsi óvodákban megtiltották a fogmosást a koronavírus-járvány ideje alatt

Nemcsak a szájjal kapcsolatos higiénés tevékenységeket függesztették fel, de még az ágyneműket is sűrűbben kell kimosni – feltehetően ezekkel az intézkedésekkel szeretnék elkerülni a COVID-19 kórokozójának további terjedését.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nemcsak a szájjal kapcsolatos higiénés tevékenységeket függesztették fel, de még az ágyneműket is sűrűbben kell kimosni – feltehetően ezekkel az intézkedésekkel szeretnék elkerülni a COVID-19 kórokozójának további terjedését.

Az óvodai vezetők közös döntése azt célozta meg, hogy lecsökkentsék az egymás mellett fogat mosó gyerekek fröcskölését, a fogkefék és a poharak egymáshoz érintését, ezáltal elejét vehetik az esetleges fertőzéseknek. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A fogorvosok nemtetszésüket fejezték ki az üggyel kapcsolatban, szerintük ugyanis már az ovisoknak is van rossz foguk, az alapos és rendszeres fogmosás hiányával rosszabbodhat a gyerekek dentális egészsége, ezért óriási hibának tartják ennek a szokásnak a megszüntetését – tudta meg a Népszava.

Mindezeken felül a gyerekek kéztörlőjét mostantól nem hetente, hanem három naponta szükséges kimosniuk a szülőknek, az ágyneműt pedig nem két hetente, hanem hetente kell kimosni. Egyelőre nem sok értelmet látnak a rendeletek mögött, hiszen ha például az ágynemű vírusos, akkor valószínűleg a gyermek is az, így lényegtelen, milyen gyakran mossák ki a huzatokat.

Az újságban megjelent cikk szerzője felkereste az egyik illetékes óvodai vezetőt, aki elmondta, hogy az operatív törzs kérésére cselekedtek, akik azt tanácsolták, hogy tegyenek meg minden tőlük tehetőt a megelőzésért, és azt ajánlották, cseréljenek sűrűbben törölközőt és ágyneműt:

„Ha ez kell, hát legyen! Nem akartuk, hogy azt mondják, tétlenek vagyunk. De jobbat, megfelelő szakmai tanácsok nélkül nem tudtunk kitalálni.”

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.