Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Orbán: a szakértők 200 ezer fertőzöttről beszélnek, én a duplájával számolok

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Parlament őszi ülésszakának nyitónapját intézett napirend előtti felszólalásában vázolt fel egy nem túl kecsegtetően hangzó jövőképet a fertőzöttek száma tekintetében.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Parlament őszi ülésszakának nyitónapját intézett napirend előtti felszólalásában vázolt fel egy nem túl kecsegtetően hangzó jövőképet a fertőzöttek száma tekintetében.

A szokásos nyári szünet után folytatódik a Parlament tevékenysége, a mai nappal megkezdődött az őszi ülésszak, méghozzá Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával. A miniszterelnök több témára kitért, többek között az EU-csúcsra, az uniós költségvetés következő hétéves ciklusára, a Magyarország ellen indított eljárásra, valamint természetesen a koronavírusra is. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A koronavírus kapcsán elmondta az országgyűlési képviselők előtt is, melyet mostanság gyakran emleget a különböző sajtófelületeken, hogy másfajta védekezési módszert alkalmazunk a tavaszi első hullámhoz képest, melyhez hozzájárul a járványkezelésben megszerzett tapasztalatunk, valamint az is, hogy „fel vagyunk vértezve egy nemzeti konzultációval”.

Mintegy állandó hivatkozási pontként Orbán leszögezi, hogy a nemzeti konzultációban kimondták a magyarok, mit szeretnének: az országnak működnie kell. Ez bővebben azt jelenti, hogy a koronavírus második hulláma elleni védekezést olyan alapokra kell felhelyezni, ami véletlenül sem sodorja veszélybe a munkahelyeket és a nemzetgazdaságot.

Orbán szerint az egészségügyet is kellő mértékben sikerült felkészíteni, megfelelő mennyiségű kórházi ágy, és felszerelés áll rendelkezésre. A miniszterelnök elmondása szerint a szakértők Magyarország a legrosszabb esetben is 200 ezer fertőzöttel kell, hogy megbirkózzon egyszerre, ám Orbán számításai egy fokkal pesszimistábbak, ő 400 ezerrel számol.

A miniszterelnök ugyanakkor hozzátette, szerinte nem okozna gondot a magyar egészségügynek a 400 ezer fertőzött sem, ugyanis 66 ezer kórházi ágy áll jelenleg rendelkezésre, és amennyiben szükséges, további ágyakat létesítenek, így senki nem maradhat ellátás nélkül.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.