Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,07 Ft
Euró
389,24 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
57,599 $

Elkészült a kerékpárút magyar része, mely európai városokat köt össze

Hivatalosan is elkészült és átadták a forgalomnak az Eurovelo 6 kerékpárút 5.6 kilométeres szakaszát Budapest, Budakalász és Szentendre között – számolt be róla az Infostart.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Hivatalosan is elkészült és átadták a forgalomnak az Eurovelo 6 kerékpárút 5.6 kilométeres szakaszát Budapest, Budakalász és Szentendre között – számolt be róla az Infostart.

Az Eurovelo 6 egy rendkívül ambíciózus projekt, mely az Európai Kerékpárút Hálózat részét képezi. A projekttel az volt a cél, hogy az Atlanti-óceánt összekössék a Fekete-tengerrel, mindezt úgy, hogy több európai nagyvárost és folyót építenek. Ennek vált részesévé Magyarország is, az európai kerékpárutak területén először. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Egy 5.6 kilométeressel szakaszt adtunk át az Eurovelo 6 részeként, amelyen belül egy 3.3 kilométeres szakasz van, amely teljes mértékben új. Ezen felül 1.2 kilométernyi útszakaszt javítottak, illetve korszerűsítettek, valamint egy 830 méteres szakaszon külön biztonságos utat jelöltek ki.

A projekt részeként a Dera-patak felé egy kerékpáros hidat is építettek, valamint kialakítottak három pihenőhelyet és kibővítették a közvilágítási hálózatot. Az Infostart beszámolója szerint ez az 5.6 kilométeres szakasz összesen 1.3 milliárd forintból valósult meg.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, a kormány tervei szerint a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra már 15 ezer kilométeresre bővítenék a hálózat egészét a jelenlegi mintegy 9000-ről. Schanda hozzátette, mivel 200 milliárdot különítettek el további fejlesztésekre, ezért várható még bővítés.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.