Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,35 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
452,67 Ft
Bitcoin
63,228 $

Aggasztó: május óta nem voltak ilyen rossz számok az Egyesült Királyságban

Miközben Franciaországban újabb és újabb negatív rekordok dőlnek meg, az Egyesült Királyságban is fokozódik a járványhelyzet.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Miközben Franciaországban újabb és újabb negatív rekordok dőlnek meg, az Egyesült Királyságban is fokozódik a járványhelyzet.

Európán belül jól látható és érezhető a járványhelyzet fokozódása. Magyarországban is emelkedésnek indultak ezek a számok, addig Franciaországban például a napi fertőzési szám már 13 000 fölé ugrott. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Az Egyesült Királyságban egyelőre nincsenek ilyen magas számok, de az elmúlt 24 órában rögzített 4 332 új koronavírus-eset több mint beszédes lehet, amire a kormány is elkezdett reagálni, és új korlátozásokat vezethetnek be.

Május eleje óta nem volt példa arra, hogy egy ilyen magas számot kapjunk a britek neve mellett. A hivatalos statisztikák szerint a legutóbbi összesített adatokhoz képest 1000-rel nőtt a napi új fertőzések száma.

Boris Johnson brit miniszterelnök a TRT World idézete szerint azt mondta, elkerülhetetlen, hogy az ország megtapasztalja a második koronavírus-hullám hatásait, és bár a nemzet nem akar egy következő lezárást, a kormánynak új korlátozásokat kell bevezetnie.

A jelentések szerint Nagy-Britannia már fontolgatja az új lezárás bevezetését országszerte az új COVID-19 esetek száma miatt, miközben a kórházi betegek száma is megugrott. A kórházi felvétel és a fertőzési arány az észak-angliai részeken és Londonban megugrott.

Sokkoló dokumentumfilm mutatja be járvány fészkében uralkodó pokoli állapotokat