Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Orbán Viktor: ősszel a napi megbetegedések száma biztosan meghaladja majd az ezret

Péntek reggel Magyarország miniszterelnöke a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában beszélt a jelenlegi járványhelyzetről, valamint arról, miként tervezi a kormány megoldani a második hullámmal kapcsolatban felmerült problémákat.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Péntek reggel Magyarország miniszterelnöke a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában beszélt a jelenlegi járványhelyzetről, valamint arról, miként tervezi a kormány megoldani a második hullámmal kapcsolatban felmerült problémákat.

Orbán Viktor személyes kórházellenőrzéseket tart az országban, a műsorba is éppen a Korányi-kórházból érkezett, ugyanis elmondása szerint a régi praktikákat kell elővenni, egyúttal hozzátette, egyáltalán nem igaz, hogy ne lennének elég betegágyak az intézményben. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

“Ha a kijelölt kórházakban elfogy a kapacitás, akkor jön a következő kórház, van egy lépcsőzetes haditerv. Ha elfogytak az emberek, akkor kezdődik a vezénylés, kidolgoztunk egy vezénylési tervet tavasszal. Tudjuk, melyik ápolónő honnan, melyik helyről hova van vezényelve, hol fog aludni, ki ad neki enni.”

A miniszterelnök közölte, van egy haditervszerű intézkedési tervük arra, hogy ha tovább emelkednek az esetszámok, miként alkalmazkodjon hozzá a teljes magyar egészségügy. Orbán kiemelte, hazánk a világ legjobban védekező 25 állama között szerepel, jelenleg pedig 10 ezer olyan ágy van, ahol bármikor el tudnák látni a koronavírusos pácienseket – számolt be róla a HVG.hu hírportál.

A kormányfő azzal számol, hogy ősztől kezdődően a koronavírus-betegek napi növekménye átlépheti az ezret, ezért arra buzdította a fiatalabb korosztályt, törődjenek többet a védekezéssel, így elkerülhetik a szülők és nagyszülők megfertőzését.

A következő kormányülés szombat reggel lesz, ekkor döntenek a hitelmoratóriumok ügyéről is. Orbán elmondta, nem a munkahelyek megszűnését látja a gondok fő forrásának, mivel úgy gondolja, hazánkban újra munkaerőhiány léphet fel, mivel annyi új munkahelyet teremtettek a pandémia alatt is.

A turizmus jelenlegi helyzetéről a miniszterelnök a következőképpen nyilatkozott:

„Biztatnám a szereplőket arra, hogy egy másik modellt is indítsanak be, mert 2021 nem lesz jobb év ebből a szempontból. A belföldi turizmus száguldani fog, a külföldiekre alapozott budapesti viszont szenvedni.”