Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,93 Ft
Euró
396,41 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
66,073 $

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban péntekre

A legfrissebb hivatalos közleményből megtudhattuk, hogy Magyarországon újabb rekordok dőltek meg, mivel egyetlen nap alatt összesen 941 személyről derült ki, hogy hordozzák a COVID-19 fertőzés kórokozóját.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A legfrissebb hivatalos közleményből megtudhattuk, hogy Magyarországon újabb rekordok dőltek meg, mivel egyetlen nap alatt összesen 941 személyről derült ki, hogy hordozzák a COVID-19 fertőzés kórokozóját.

A múlt héthez hasonlóan most pénteken is rekordmagas koronavírus-beteget azonosítottak az egészségügyi hatóságok hazánkban, amivel már 16 111 főre emelkedett az országban regisztrált COVID-19 fertőzöttek száma. Soron kívül Nagyon fontos üzenetet kapott Izrael a magyar kormánytól

A halálozási adatok is tovább romlottak, ugyanis hat idős, krónikus beteg szervezete feladta a harcot az agresszív kórokozóval szemben, ezzel már 669-en haltak bele a koronavírus okozta súlyos szövődményekbe.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 11 202 fő, ami viszont jó hír, hogy 4 240-en már felépültek a betegségből. Kórházban 374 koronavírusos pácienst ápolnak, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépre kötve, tehát nyolccal többen, mint csütörtökön.

A megyei rangsorban még mindig Budapest áll az élen, hiszen a fővárosban a fertőzöttek napi növekménye egészen pontosan 322 fő volt. A második helyen továbbra is Pest megye tartózkodik, ahol 87 egyén koronavírustesztje lett pozitív, a harmadik pozícióban pedig Csongrád-Csanád megye tanyázik 72 újonnan beazonosított COVID-19 pácienssel.

A negyedik legtöbb koronavírus-beteget Hajdú-Bihar megyében találták (+68), őket követi a ranglistán Győr-Moson-Sopron (+66), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+65), Veszprém (+44), Komárom-Esztergom (+29), Borsod-Abaúj-Zemplén (+27), Bács-Kiskun (+23), Vas (+22), Baranya (+19), Somogy (+19), Tolna (+19), Jász-Nagykun-Szolnok (+16), Fejér (+16), Zala (+14), Békés (+8), Nógrád (+4) és Heves megye (+1).

Ahhoz, hogy kordában tarthassuk a második hullám intenzitását, elengedhetetlen a maszkviselés és a 2 méteres védőtávolság betartása, egyúttal fontos, hogy megóvjuk idősebb hozzátartozóink egészségét, ezért csak a legszükségesebb esetben találkozzunk velük. Ha észleljük magunkon a koronavírus-fertőzés jellegzetes tüneteit, haladéktalanul forduljunk kezelőorvosunkhoz, aki tájékoztatni fog minket a további teendőkről.