Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
57,984 $

Szakértő: Magyarországon tombol a járvány, nagyon megemelkedhet a halálozás

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológusa úgy véli, Magyarországon „brutálisan” tombol a járvány a többi európai országhoz képest

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológusa úgy véli, Magyarországon „brutálisan” tombol a járvány a többi európai országhoz képest – idézte a Magyar Hang.

Fertőzöttek tekintetében igencsak elszabadult a koronavírus-járvány Magyarországon, tavasszal egyáltalán nem tapasztalt magasságokig emelkedett az esetszám. Orbán Viktor azonban az M1-nek adott exklúzív interjújában elmondta, most nem ezt fogják alapul venni, hanem elsősorban a halálozási adatokat, ha cselekedni kell. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

Már több szakértő figyelmeztetett, hogy annak ellenére, hogy jelenleg csak a járványügyi szempontból alacsony kockázati kategóriába tartozó fiatalok fertőződnek, mint Floridában is láthattuk, négy-öt hét alatt átterjedhet az idősekre, és akkor elszabadulhatnak a halálozási számok is. Erre figyelmeztetett Jakab Ferenc is, aki szerint senkit ne tévesszen meg a jelenlegi alacsony adat.

„Senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van. Sajnos ez egyáltalán nem igaz” – idézte a 444 Jakabot egy online beszélgetésből.

A virológus azt is kiemelte, hogy egyre többen vannak lélegeztetőgépen a napi adatok szerint, és „80 százalékuk sajnos sosem jön le róla”. Jakab szerint csak ezek alapján meg lehet jósolni, hogy a következő hetekben nagyon meg fog emelkedni a haláleseteknek a száma. A szakember arra is kitért, hogy Magyarország már Európa élvonalába tartozik a fertőzési adataival.

„El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra levetített számok alapján. Ez a fekete igazság”

mondta.

Jakab kitért a vírusrelativizáló és vírustagadó szakértőkre is, akik kapcsán úgy fogalmazott, hogy „fehérköpenyes sarlatánok”, akik nagyobb kárt okoznak jelen pillanatban az országban, mint maga a vírus. Kiemelte, egyáltalán nem szabad figyelni rájuk, pláne nem hallgatni arra, amit mondanak, mert nincs tudományos alapja.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.