Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Bezártak egy ombudsmani hivatalt, mert az egyik alkalmazott elkapta a koronavírust

Az ügyfélszolgálaton tevékenykedő egyik munkatárs múlt hétfőn rosszullétre panaszkodott, majd pozitív koronavírustesztet produkált, ezért hazaküldték az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának összes dolgozóját.

Székesfehérvár, 2020. szeptember 9. A városgondnokság munkatársai ezüstkolloidpermettel fertőtlenítik a székesfehérvári Vörösmarty Színház lépcsőházát 2020. szeptember 9-én. A társulat egyik tagjának koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért elhalasztják Az ember tragédiája 2.0 szeptember 12-ei ősbemutatóját, és fertőtlenítik az épületet. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ügyfélszolgálaton tevékenykedő egyik munkatárs múlt hétfőn rosszullétre panaszkodott, majd pozitív koronavírustesztet produkált, ezért hazaküldték az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának összes dolgozóját.

A Napi.hu értesülései szerint a szóban forgó alkalmazott kollégáit még azelőtt otthoni munkavégzésre kötelezték, hogy kiderült volna a teszt eredménye. Az AJBH megerősítette, hogy szeptember 8-án mindenki home office-ba vonult, így kizárólag a telefonos és az online ügyfélszolgálat működik csak. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A hivatal tájékoztatása alapján a pandémia időszaka alatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett szigorú védelmi intézkedések szerint folytatják a tevékenységeiket, egyúttal betartanak minden előírást, és a tájékoztatók szerint járnak el.

Az AJBH a panaszokat általában írott formában fogadja, személyes találkozást és meghallgatást a beadványokban külön kell kérniük, ezért nem okozhat nagyobb fennakadást, hogy pozitív koronavírus-eset miatt mindössze online formában érhetőek el a hivatal munkatársai.

Azt nem tudni, hogy letesztelték-e a teljes állományt, mint ahogyan azt sem, hányan kerülhettek kontaktusba az érintett fertőzöttel. A Napi.hu úgy értesült, először a közvetlenül a beteggel érintkező dolgozókat kérték home office-ra, a pozitív koronavírusteszt után küldték el a többi munkatársát is otthoni munkavégzésre.

„A hivatal vezetése a munkatársak és ügyfelek egészségének megőrzése érdekében szükséges minden munkáltatói intézkedés megtételekor egyeztet az alkalmazásban levő foglalkozás-egészségügyi orvossal, akinek iránymutatása szerint hozza meg döntését.”

közölte az AJBH.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.