Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A Momentum továbbra sem akar olimpiát: a pénzt működő országra kell költeni!

A párt szerint a pénzt nem olimpiára, hanem működő országra kell költeni.

...svg content...Fotó: Unsplash/ Dan Freeman
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, Karácsony Gergely főpolgármester – aki maximálisan nyitott arra, hogy Budapest nyári olimpiát rendezzen – korábban megerősítette: kaptak egy fontos felkérést az olimpia kapcsán, így hamarosan megkezdődhet a „matek” az esemény körül. Ennek alkalmából a MOB elnöke, Gyulay Zsolt is meghívást kapott. Az ezzel kapcsolatos részletekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A Momentum azonban továbbra sem akar olimpiát: a párt nemrégiben újfent hangsúlyozta az ezzel kapcsolatos véleményét. A hivatalos közösségi médiás oldalukon megjelent bejegyzésben azt írták, álláspontjuk 2017 óta változatlan ebben a kérdésben. „Olimpiai pályázat előtt népszavazásra van szükség, mi pedig következetesen fogjuk képviselni azt, hogy az olimpiára költendő pénznek van máshol helye” – jelentették ki.

A Momentum szerint a kormány már így is több százmilliárd forintot költött el olyan nagyberuházásokra, amelyek például az Atlétikai stadionnal, a Puskás Arénával és az MVM Dome-mal voltak kapcsolatosak. „Ezzel szemben az Üllői úti felüljáró rohad, a fővárosi építészek emberfeletti munkával tartják még mindig életben. A reptérre vezető gyorsforgalmi út és környéke is egy teljes felújításért kiált, a reptér közvetlen kötöttpályás bekötése a városi vérkeringésbe pedig még mindig fényévekre van” – emelték ki a Facebook-posztban.

A párt úgy véli, a fent említett nagyberuházásokra szánt 583 milliárd forintból rengeteg problémát meg lehetett volna oldani Budapesten: például az összes HÉV-et le lehetett volna cserélni, a reptérre vezető utat és Budapest felüljáróinak a többségét fel lehetett volna újítani, vagy áttervezve aluljárókat építeni, de fel lehetett volna újítani a Lánchidat és az omladozó Petőfi hidat is, s talán még egy új Duna híd is belefért volna. Emellett vasutat lehetett volna építeni a reptérre, vasúti alagúttal össze lehetett volna kötni a Nyugati és a Déli pályaudvarokat, új metróvonalat lehetett volna építeni.

„A felsorolást hosszan lehetne még sorolni. Ezek közül ha bármelyik megvalósult volna ebből a pénzből, ma sokkal jobb lenne a budapestiek élete. Budapest egy 15 milliós nemzet fővárosa. Egy csodás világváros. Nem az olimpiához kell kötni a fejlesztését, hanem ellenkezőleg: Budapestet előbb fejleszteni kell, az országot pedig rendesen működtetni, hogy olimpiai álomról beszélgethessünk” – fogalmazott a Momentum.

Jön az El Clásico, Real Madrid-Barcelona csúcsrangadó a tévében

A Real Madrid és a Barcelona szombat este egymásnak feszül, ami hosszú távon a bajnokság sorsáról is dönthet.