Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az USA reagált arra, hogy Izrael megtámadta Iránt

Az Egyesült Államok is reagált arra, hogy Izrael támadást, katonai akciót indított Iránnal szemben az elmúlt órákban.

...svg content...Fotó: Unsplash/iStrfry , Marcus
Közel-Kelet
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Minden eddiginél súlyosabb a helyzet a Közel-Keleten, ahol Izrael már Iránnal is súlyos konfliktusba került. Hetekkel korábban az iráni kormány megtorlás címén hatalmas rakétaesőt zúdított Izrael területére, de a rakéták többségét elfogták.

Az izraeli kormány rögtön bejelentette, a válasz nem marad el, meg fogják támadni Iránt. Az irániak ezt nem javasolták, ugyanakkor tudták jól, hogy Izrael minden bizonnyal támadásba fog lendülni, csak ennek időpontja kérdéses.

Az elmúlt órákban hajtották végre a katonai akciót, amire az USA is reagált. A Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, Sean Savett azt mondta, Izrael célozott csapásokat hajtott végre iráni katonai célpontok ellen önvédelmi céllal, illetve válaszul az október első napján őket ért támadásra.

További információkért az izraeli kormányhoz fordulnak a műveleteikkel kapcsolatban. Az Al Jazeera azt írja, a Fox News úgy tudja, a Fehér Házat röviddel azelőtt értesítették az akcióról, hogy Izrael megindította volna a támadásokat. Irán jelezte, készek válaszolni Izrael katonai akciójára.

Dömötör Csaba szerint Magyar Péter tűzzön fel egy Manfred Weber-kitűzőt a Tiszás logóhoz

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint  Manfred Weber és Ursula von der Leyen támogatásának ára van.