Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Orbán Viktor több jó hírrel is szolgált, arról is említést tett, a következő években mekkora összegig kúszhat fel a jelenlegi minimálbér.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. október 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Kiss László

Szerkesztő

Hiába csak 2026-ban lesznek a választások, gyakorlatilag már most kampányidőszak van, ami a Fideszről és a Tisza Pártról szól. Ez a két párt feszül majd egymásnak a kormányzásért, addig a többi párt maximum a morzsákon fog civakodni.

Mindkét pártnak vannak nagy ígéretei a jövőre nézve, többek között a bérek terén is. Az embereket leginkább ez érdekli, hogy mennyit keresnek, illetve mekkora béremelésre számíthatnak, ha a Fideszre vagy a Tisza Pártra szavaznak.

Orbán Viktor korábban már beszélt arról, hogy jó úton haladnak a tárgyalások a munkaadók és a munkavállalók között. Egy olyan megállapodást köthetnek, mely ezúttal is több évre szól, miközben béremeléseket hajtanak végre.

„Ezek fantasztikus dolgok.” – fogalmazott a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában. „Lesz itt egy 1 millió forintos átlagbér szerintem, belátható időn belül. A minimálbért is a 400 ezer forint magasságáig el tudjuk vinni a következő néhány évben. Nem egy év alatt, egy több éves bérmegállapodási program keretében. Erre jó esély van ma.”

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.