Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Deák Dániel: Magyar Péter rendelt magának egy kutatást október 23-ra

A Partizán megbízásából a 21 Kutatóközpont által készített friss kutatásra a „reménykeltés eszközeként felhasznált balos kutatók” munkájaként hivatkozott.

...svg content...Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, egy friss közvélemény-kutatás eredményei alapján a Tisza Párt a Fidesz elé került. „Hibahatáron belül, de hajszállal már vezet a Tisza a Fidesz előtt a 21 Kutatóközpont friss felmérésében, ami a Partizán megbízásából készült. A választásukat biztosra ígérő, pártot választani tudó szavazók közt a Tisza 42, a Fidesz pedig 40%-on áll. A jelenlegi állás szerint kettejükön kívül csak a Mi Hazánk jutna be a parlamentbe”.

A felmérés eredményeit illetően megoszlanak a vélemények: érdekes figyelni a közösségi médiás reakciókat. Vannak, akik már mondhatni pezsgőt bontottak, míg mások erősen kételkednek benne. Később Török Gábor politikai elemző reakciója is megérkezett, aki szerint vitathatatlan a Tisza erősödése, de több más dologra is felhívta a figyelmet. Erről ebben a korábbi cikkünkben írtunk bővebben. Soron kívül Szoboszlai Dominik bevallotta, félreteszi a nyilvános gólörömöt szerda estére

Továbbá Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és a Megafon aktivistája is reagált a hazai sajtóban gyorsan terjedő felmérés eredményeire. A Facebookon közzétett indulatos posztjában – amit az Index szúrt ki – azt írja, Magyar Péter rendelt magának egy kutatást október 23-ra. „Jó vastagon foghatott a ceruzája: már azt hozatta ki egy ’hibrid módszertannal’ készült kutatás alapján az ellenzéki 21 Kutatóközponttal, hogy ő vezet” – fogalmazott.

A vezető elemző azt is kiemelte: „mindez nem újdonság, a baloldali kutatók a 2022-es választás előtt is kihoztak már olyan számokat, amelyek szerint az ellenzék vezetett”. De szerinte úgy, ahogy akkor, majd most is eljön az igazság pillanata, és a választáson toronymagasan győz a Fidesz. A kutatásra a „reménykeltés eszközeként felhasznált balos kutatók” munkájaként hivatkozott, és „kockázatmentes hazudozásnak” nevezte azt.

Kiderült, mekkora tömeg gyűlt össze Orbán Viktor ünnepi beszédén

A vártnál is nagyobb tömeg gyűlt össze Orbán Viktor ünnepi beszédén, amire rengetegen voltak kíváncsiak.

Kalocsa mellett zuhant le egy siklóernyős, életveszélyes állapotban van

Életveszélyes állapotban vitték kórházba azt a siklóernyőst, aki Kalocsa mellett zuhant le egyelőre ismeretlen körülmények között.