Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Török Gábor is reagált a Tisza Párt erősödéséről szóló hírekre

Véleménye szerint érdekes, hogy október 23-án láthattunk először ilyen kutatást.

...svg content...Fotó: Facebook/Magyar Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, egy friss közvélemény-kutatásból arra derült fény, hogy a Tisza Párt a Fidesz elé került. „Hibahatáron belül, de hajszállal már vezet a Tisza a Fidesz előtt a 21 Kutatóközpont friss felmérésében, ami a Partizán megbízásából készült. A választásukat biztosra ígérő, pártot választani tudó szavazók közt a Tisza 42, a Fidesz pedig 40%-on áll. A jelenlegi állás szerint kettejükön kívül csak a Mi Hazánk jutna be a parlamentbe”. Erről itt olvashat bővebben. Minderre egyébként Török Gábor politikai elemző is reagált nemrégiben a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzésben.

Az alapján szerinte vitathatatlan a Tisza erősödése, majd azzal folytatta: várható volt, hogy sok év után napvilágot lát egy elemzés, amely a Tisza Párt vezetését interpretálja. Ám azoknak is igazuk van, akik szakmai fenntartásokkal élnek a Tisza Párt előnyét először mutató elemzéssel szemben. Kiemelte: „mindenkinek igaza van, aki ’szakmai’ fenntartásokkal él, hiszen valóban hibahatáron belüli a különbség”, és „valóban jobb kiindulópont két választás között a teljes népességre vonatkozó adat”. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is: Soron kívül Tűz ütött ki a Mátrai Erőmű egyik blokkjában kedd este

A közvélemény-kutatások nemcsak megmutatják a politikai valóságot, de bizony időnként alakítják is azt. A Tisza erősödését egyértelműnek nevezte a politikai elemző, ezért szerinte várható volt, hogy előbb-utóbb lesz olyan eredmény, amely a Tisza Párt vezetését interpretálja. „Ennek pedig politikai jelentősége van, befolyásolja a választók döntéseit, de még inkább a politikai szereplők gondolkodását, viselkedését” – vélekedett a Facebook-posztban, amit az Index szúrt ki. Török Gábor szerint az is érdekes, hogy éppen október 23-án láthattunk először egy ilyen kutatást 18 év után.

Mindemellett felhívta a figyelmet: nagyobb tanulságokat a két párt között a nemekre, az életkorra, az iskolai végzettségre és a lakóhelyre vonatkozó számokból lehet levonni, végül hozzátette: meglepte, hogy a nők körében vezet a Fidesz. De az is tény, hogy sokan erősen kételkednek abban, hogy a Tisza a Fidesz elé került volna: érdekes figyelni a közösségi médiás reakciókat. Vannak, akik már pezsgőt bontottak, míg sokan mások nem vennének mérget a dologra. Ez is csak azt mutatja, hogy az embereket minden eddiginél jobban érdekli a politika és a következő választások akár rekordokat is hozhatnak.

Orbán Viktor Magyar Péternek: „Aztán lehet pakolni és elhúzni a csíkot”

Orbán Viktor nagyon határozottan üzent Magyar Péternek az 1956-os megemlékezésének ideje alatt Budapesten, a Millenárisban.

Deák Dániel: Magyar Péter rendelt magának egy kutatást október 23-ra

A Partizán megbízásából a 21 Kutatóközpont által készített friss kutatásra a „reménykeltés eszközeként felhasznált balos kutatók” munkájaként hivatkozott.

Orbán Viktor az árvízről: egyetlen egy embert sem veszítettünk el

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az árvízvédelemben résztvevők előtt tisztelgett az ünnepi beszédének első felében.