Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A Nemzeti Színház peren kívül állapodott meg Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval

Most zárult le a tavaly novemberi ügy.

...svg content...Fotó: MTI/Kátai Edit
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Színház peren kívüli megállapodást kötött Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával a tavaly novemberi baleset kapcsán felmerült vitás kérdések rendezésére.

A színház közleményei alapján Szász Júliával október 14-én, míg Horváth Lajos Ottóval október 18-án sikerült megegyezni. A megállapodás szerint „minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel” zártak le. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

Mint ismert, a baleset 2023. november 10-én történt a Rómeó és Júlia előadása során, amikor a két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhantak, súlyos sérüléseket szenvedve. A baleset után Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója felajánlotta lemondását, de később visszavonta. Belső vizsgálat indult, azonban felelőst nem találtak. A rendőrség is nyomozást rendelt el az ügyben.

A két színész azóta várta, hogy a színház sérelemdíjat fizessen számukra. A peren kívüli megállapodás korábbi elhúzódása nem a kártérítési összeg nagyságán, hanem Horváth Lajos Ottó azon álláspontján alapult, hogy a balesetért nemcsak a színház, hanem ő maga is felelős lehet.

Szász Júlia esetében is nyilvános vita alakult ki arról, hogy mekkora kártérítést kapott eddig, és miért nem történt további kifizetés. A színház mostanra bejelentette, hogy minden kérdést sikerült rendezni. Eközben mindkét színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia is elhagyta a Nemzeti Színházat.