Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Utoljára szólalt fel a parlamentben Fekete-Győr András

Egészen drámai volt a beszéde utáni pillanat.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom képviselője hétfőn délelőtt elmondta utolsó beszédét az Országgyűlésben, majd a felszólalása után frakciójával együtt elhagyta az üléstermet.

Beszédében Fekete-Győr kijelentette, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) első politikai elítéltjeként úgy döntött, nem szólal fel többé ebben az intézményben, mely szerinte sokkal jobb sorsot érdemelne. Noha őt helyezték a vádlottak padjára, a történet nem róla szól, hanem arról, hogy megfélemlítéssel próbálják elhallgattatni azokat, akik ellenállnak. Soron kívül Augusztusban már 628 800 forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon

Fekete-Győr hangsúlyozta, nem rettentik meg a felfüggesztett börtönbüntetések, és nem fél attól sem, hogy újabb koncepciós eljárások indulhatnak ellene. Ha a hatalom börtönbe akarja zárni, tegye meg, mert szerinte már csak egy hajszál választja el ettől.

Büszkeséggel tölti el, hogy a rendszer elítélte őt, amiért bátran kiállt ellene, és elmondta véleményét. Úgy véli, ez a rendszer, mely börtönnel fenyegeti a tiltakozókat, hamarosan összeomlik. Végezetül kijelentette, hogy most saját elhatározásából távozik a parlamentből, de szerinte nemsokára azok fognak távozni, akik jelenleg a hatalmat gyakorolják.

A politikus beszéde így hangzott:

„A NER első politikai elítéltjeként, saját elhatározásból úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó felszólalásom ebben a sokkal szebb sorsra érdemes intézményben. Engem ültettek a vádlottak padjára, de ez a történet nem rólam szól. Ez a történet a megfélemlítésről szól.
Azt hiszik, hogy a felfüggesztett börtönbüntetéssel el tudnak engem tántorítani attól, hogy ott legyek, amikor kimegy a nép az utcára?! Azt hiszik, hogy félek az újabb koncepciós eljárásuktól? Tegyenek börtönbe, ha akarnak! Most már tényleg egy hajszál választ el tőle.
Életem végéig büszke leszek arra, hogy ez a korrupt, elnyomó, aljas rendszer elítélt engem azért, mert kiálltam Önök ellen és felemeltem a hangom. Annak a rendszernek, amely annyira fél, hogy börtönnel fenyegeti a tiltakozókat, meg vannak számlálva a napjai.
A parlamentből én most önszántamból elmegyek. De nemsokára önök fognak.”

Jelentősen emelkedhetnek a parkolási díjak Erzsébetvárosban, ma lesz a szavazás

A polgármester több tízezer forintra sarcolná a helyieket, pedig eddig ingyenes volt számukra a parkolás.