Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Oroszországban kaptak lencsevégre észak-koreai katonákat, Ukrajnába mennek harcolni (videók)

Az észak-koreai katonákat az oroszok először kiképzésben részesítik, majd elküldik őket a frontra Ukrajnába.

...svg content...Fotó: Wikimedia COmmons/Roman Harak
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint észak-koreai katonai csapatokat kaptak lencsevégre, ahogy egyenruhát és felszerelést kapnak egy oroszországi kiképzőpályán. Mindez megerősíti a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) jelentését, miszerint 1500 katonát szállítottak át katonai kiképzésre, hogy Ukrajnában bevethessék őket.

A feltételezések szerint az észak-koreai katonák kiképzésben részesülnek, mielőtt az ukrajnai frontvonalra küldenék őket. Az ukrán kormányzati szervezet, az Ukrán Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központ által megosztott felvételeken is látszik, hogy az észak-koreai katonák hosszú sorokban várakoznak egyenruhájuk átvételére: Soron kívül Zavartalan napsütés vár ránk hétfőn, akár 19 fok is lehet napközben

Úgy tudni, Oroszországba érkezve az észak-koreai újoncokat arra kérték, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, melyben megadják méreteiket az egyenruhájukhoz és a felszereléseikhez. A közösségi médiában is egyre több felvétel kering, melyeken látszik, ahogy a katonák megérkeznek az Oroszország és Kína határához közeli Szergejevka gyakorlótérre:

Az egyik videón például egy oroszul beszélő személy hallható, aki közli, „nem tudjuk őket filmezni”, hozzátéve, hogy „több millióan vannak itt, ők az erősítés”, de azt is megjegyzi a felvételen, hogy „ez még csak a kezdet, több is van”.

E bizonyítékok pedig csak azt erősítik, hogy Kijevnek igaza volt, amikor nyilvánosan fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy Észak-Korea felkészült arra, hogy közvetlenebb szerepet vállaljon Oroszország ukrajnai háborújában.

2-1-re nyert a Liverpool a Chelsea ellen, Szoboszlai végig pályán volt

Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Chelsea ellen az angol bajnokin, ami a Liverpool győzelmével ért véget.