Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Vitézy Dávid őszintén kifejtette véleményét a „Tarlós-Karácsony tandemről”

Mint mondta, ha mindez ilyen jól működik, akkor már csak az az érdekes, miért nem találnak együtt megoldást Budapest vezetésére.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vitézy Dávid megszámolta, hogy Tarlós István 53 alkalommal említette a nevét a 24.hu-nak adott interjújában, miközben a korábbi főpolgármester úgy fogalmazott: „Nem akarok Dávidról ennyit beszélni”. A Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője szerint viszont nem a régi „barátságuk” itt az érdekes, „hanem az a sajátos, a Netflix kínálatába kívánkozó bromance, ami a Lázár-Karácsony-Tarlós háromszögben alakul” – szúrta ki a lap a Vitézy hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzést.

Ezután azzal folytatta: „A volt főpolgármester a Miniszterelnökség épületében adott interjúban Karácsony Gergely szóvivőjeként lép fel, és a városházi politikai viták minden aspektusában az utódja nevében próbál nyomást gyakorolni a Közgyűlésre, majd Lázár János oldalára áll HÉV járatritkítások, a kisikló vonatok és a rekordkéséseket felhalmozó MÁV ügyeiben”. Vitézy itt megjegyezte, már csak egy dolgot nem ért: „ha ilyen jól működik a Tarlós-Karácsony tandem, akkor miért nem találnak együtt megoldást Budapest vezetésére?” – tette fel a kérdést. Soron kívül Elvenné a szavazati jogot a Jobbik azoktól, akik nem járták ki a nyolc osztályt

Majd arról ír: „kár a hosszú násztáncért, ha ekkora az egyetértés, kössenek nagykoalíciót, és együtt olyan főpolgármester-helyettest szavazhatnak meg és olyan SZMSZ-t írhatnak Lázár Jánossal, Karácsony Gergellyel, Szentkirályi Alexandrával és Tarlós Istvánnal közösen a Budapest Köztársaság legnagyobb büszkeségére, amihez csak kedvük van”. Végül Vitézy Dávid még annyit emelt ki, miszerint neki csak egyetlen kérése van, az, hogy „foglalkozzanak végre a velem szembeni személyes sérelmeik helyett egy kicsit Budapesttel is”.

Mint ismert, Tarlós korábban egy másik interjúban úgy fogalmazott, hogy kezd elege lenni Vitézy Dávidból. „Felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát, és ráadásul egyre-másra vagdalkozik (…) Ha meggondolom, úgy építette fel magát a médiában első számú közlekedési szakértőnek, hogy semmiféle konkrét közlekedési képzettsége nincs” – fogalmazott. Ehhez képest szerinte Vitézy mindenütt minden eredményt a saját személyes érdemeként tüntet fel, holott „eddig lényegében minden munkahelyéről menesztették”.

A Mars poros jégrétege óvhatja meg az emberi életet a kietlen felszínű bolygón

A barlangok mellett a jégréteg alatt is menedéket találhatnak az első telepesek a Marson.