Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Szomorú jelentés, nem volt olyan delfin, aminek légzőrendszerében ne találtak volna mikroműanyagot

Városhoz közeli és vidéki partokon is tanulmányozták a delfineket.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Greenbox

Takács Petra

Szerkesztő

Amerikai kutatók vadon élő palackorrú delfineket vetettek vizsgálat alá, melynek során kiderült, hogy mind a partközeli, mind a vidéki vizek mentén élő állatok légzőrendszerében megtelepedtek a mikroműanyagok.

A kutatók a delfinek kifújt levegőjéből gyűjtöttek mintákat, melyeknek mikroszkópos vizsgálata erősítette meg, hogy poliészter és polietilén található a tüdejükben. Ezek leggyakrabban textíliákban és különböző ruházati termékekben fordulnak elő, és a szennyvízben is megtalálható. Soron kívül Elszabadultak az indulatok a Debrecen meccse után, levetették a mezt Dzsudzsákékkal

A mikroműanyagok a légzőrendszer mellett az emésztőrendszerben is jelentős problémát okozhatnak, és az összes vizsgált delfin szervezetében megtalálták a káros anyagokat – írja az IFL Science.

Utóbbi emésztési nehézségeket vagy gyulladásokat okozhat, és befolyásolja a táplálék felszívódását. Emellett a teljes táplálkozási láncot is károsan érinti, veszélyeztetve ezzel az ökoszisztémát.

Az még mindig nem világos, hogy a mikroműanyagok jelenléte pontosan hogyan hathat a delfinek egészségére, ám könnyen lehet, hogy akár az emberek esetében, úgy az állatoknál is tüdőgyulladáshoz és más légzőszervi problémákhoz vezethet.

Máté Csaba a DVSC zakója után: „Szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk”

A DVSC edzője, Máté Csaba nem akarta szépíteni a dolgokat, szerinte szégyenteljes teljesítményt nyújtottak a Paks ellen.

Óriási és nem várt szívességet tettek Kerkezék Szoboszlaiéknak

Az Arsenal óriási meglepetésre kikapott a Bournemouth otthonában, ami hoszú távon a bajnoki címükbe is kerülhet.

Kutatás: tovább élnek azok, akik hallókészüléket használnak

Egy amerikai kutatás megállapítása szerint a hallókészüléküket használó hallássérült felnőttek várható élettartama hosszabb lehet, mint a készüléket nem viselő halláskárosodottaké.