Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

125 delfin vetődött partra a Cape Cod félszigetnél, az állatmentők a túlélésükért küzdenek

Szombaton mintegy 125 delfin sodródott a Cape Cod félsziget sekély területére, s bár azóta számos delfint sikerült megmenteni, újabb több tucat állatot igyekeznek távol tartani a területtől.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kelly Sikkema
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint a Nemzetközi Állatvédelmi Alap számolt be arról, hogy miután szombaton 125 delfin vetődött partra a Cape Cod félszigetnél, a Massachusetts állambeli csapatok szombat hajnalban egy 10 delfinből álló csoportot is észleltek, melynek tagjai szintén egy veszélyesen sekély területen úszkáltak. Őket sikerült a mélyebb vízbe terelniük.

A felderítők aztán egy másik, 25 delfinből álló csoportot is találtak a parthoz közel, Eastham közelében. A szervezet tájékoztatása szerint ott a délelőtt folyamán az apály csökkenésével folytatódtak a terelési erőfeszítések, ugyanakkor 10 delfint életét már nem lehetett megmenteni. Soron kívül Hiába az átoltottság, egyre nő a szamárköhögéses esetek száma

A szervezet szerint ez volt a legnagyobb tömeges partra vetődés, mellyel a területen eltöltött 26 éves történetük során foglalkoztak. A csapatok 12 órán át szünet nélkül azon dolgoztak, hogy a kihívások ellenére is esélyt adjanak a delfineknek a túlélésre.

A csapat gyalog indult el, s mélyebb vizekbe terelte az állatokat, majd a szervezet szerint három, víz alatti jeladókkal felszerelt kis csónakot használtak a műveletekhez. A mentésben segítők között a szervezet több mint 25 munkatársa és 100 kiképzett önkéntes volt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.