Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az elalvásban nyújt segítséget a YouTube nagy újdonsága

De más újdonságok is jönnek a videómegosztóra.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A YouTube-on a nyáron bejelentett kikapcsolási időzítő, amit eddig csak teszteltek, minden felhasználó számára elérhetővé válik – áll a beszámolóban. Mint írják, a funkcióval beállítható, hogy mennyi idő után álljon le a lejátszás, így nyugodtan el lehet aludni a videókra – nem fognak menni reggelig. A YouTube közleménye alapján 10, 15, 20, 30, 45 perces és 1 órás opciók vannak, valamint egy olyan lehetőség is, hogy az adott videó végén fejeződjön be a lejátszás (utóbbi a lejátszási listáknál bizonyulhat hasznosnak).

Az újdonság most minden felhasználóhoz megérkezik; az asztali felület után mobilra is, ráadásul a tesztelési időszakkal szemben már YouTube Premium előfizetés sem szükséges hozzá. Ám más újdonságok is jönnek: például az, hogy ezentúl kisebb léptékben is lehet léptetni a lejátszási sebességet: eddig csak olyan opciók voltak, hogy amelyekkel 0,25-szörös léptékben lehetett gyorsítani vagy lassítani a videót, de ez mostantól 0,05-ös lépésekben is váltogatható – írta meg a HVG a Gizmodo cikkére hivatkozva. Soron kívül Másodszor is elkésett az ATV ismert műsorvezetője, távozik a csatornától

Mindemellett megújult a minilejátszó is, ami ezentúl méretezhető és mozgatható lesz. De több apró változtatás is érkezik: saját fotót állíthatunk be a lejátszási listáink nyitóképének, illetve választhatunk olyat is, amit a mesterséges intelligencia segítségével készít el számunkra a YouTube. Ráadásul ezentúl könnyebb lesz megosztani is a barátokkal és családtagokkal a lejátszási listákat: egy egyedi hivatkozással, vagy akár a tv-n is megjelenő QR-kóddal is invitálhatjuk őket – részletezik.

A hónap elején is arról számoltunk be, hogy több új funkció érkezik a YouTube-ra, egészen pontosan a mobilos alkalmazásába. Mint kiderült, hosszú távon a felhasználók a hosszabb formátumú videókat keresik, s a YouTube is szeretne megfelelni ennek. Így október 15-től a felhasználóknak adott a lehetőség, hogy akár 3 perces YouTube Shorts videót készítsenek. A funkciót egyébként azután készítette el a vállalat, hogy a tartalomgyártók ennek lehetőségét kérték a legtöbbször.

Kiderült, tavaly összesen mennyi pénzt hozott Kína Magyarországra

Hatalmas összegekben fektettek be a kínai cégek Magyarországon 2023-ban, amit most számszerűsített a kormány Varga Mihály pénzügyminiszter által.