Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Stabilnak érzik a munkahelyüket a magyarok?

Egy friss felmérésben keresték a választ erre a kérdésre.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Javult a magyar munkavállalók véleménye aktuális munkahelyük fennmaradásával kapcsolatban tavaly óta – mutatkozott meg a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös, reprezentatív kutatásából, amelyről egy kedden megjelent közleményben tájékoztattak. Mint írják, az idei harmadik negyedévben készült felmérésben a BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Stabilitási Indexe 77 pontos értéket vett fel, az előző év hasonló időszakához képest 3 ponttal emelkedett.

A kutatás során a magyar munkavállalók 76%-a vélte úgy, hogy a cég, ahol dolgozik – függetlenül a saját pozíciójától – még több mint 5 évig biztosan megmarad, ez pedig 7 százalékpontos ugrás az egy évvel korábbihoz képest. De emelkedett az a mutató is, amely azt méri, hogy a munkavállalók a jelenlegi pozíciójukat mennyire érzik biztosnak cégükön belül. A válaszadók 60%-a szerint jelenlegi pozíciója több mint 5 évig biztosan meg fog maradni, ami az előző év hasonló időszakához képest 6 százalékpontos növekedés – magyarázzák. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

Kisebb változást mértek abban a kérdésben, hogy esetleges állásvesztés vagy felmondás esetén milyen könnyen találnának képzettségüknek megfelelő új állást az emberek. Mint részletezik, a tavalyi 21-ről 17%-ra esett azon válaszadók aránya, akik szerint nehezen, vagy nagyon nehezen találnának új munkahelyet, ezzel párhuzamosan 24-ről 33%-ra nőtt azoké, akik úgy vélik, hogy nem könnyen, de nem is nehezen szereznének új állást.

Az MTI a közleményre hivatkozva azt írja, pozitív fejleménynek számít, hogy a tavaly mért 24%-kal szemben most csak a megkérdezettek 21%-a jelezte azt, hogy a háztartása kevesebb mint egy hónapot tudna csak átvészelni a fő kereső állásvesztése esetén. Ezzel párhuzamosan 16-ról 19%-ra nőtt azok aránya, akik akár 4-6 hónapra elegendő megtakarítással is rendelkeznek – jegyzik meg.

Mindemellett korábban fény derült arra is, hogy kiégés fenyegeti a magyar vállalkozókat, de van remény. Nyugodtabb, kiszámíthatóbb életük lehet, miközben a kitűzött célokat is elérhetik – ennek elérése pedig nem is olyan nehéz, mint ahogy talán elsőre hangzik. Míg ebben a cikkben arról írtunk, melyik az az öt ország, ahol a legtöbbet kell dolgoznia az embereknek, s ahol hallani sem akarnak a munka-magánélet egyensúlyról.

Véget ér egy korszak, bezár a népszerű Bálna Terasz Budapesten

Közel 10 év működés után bezár a Bálna Terasz, annak ellenére, hogy közkedvelt helyszíne volt Budapestnek.

Kiderült, miért nem közlekedett az M3-as metró a Deák tér és Kőbánya-Kispest között

Nem balesetről, gázolásról volt szó, hanem valami egészen másról, ami miatt egy ideig nem közlekedett a M3-as metró.