Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Egy egész magyar falut fertőtleníteni kell a koronavírus miatt

Bejelentette a Csongrád-Csanád megyei Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert, hogy hétfőn este 8 órától teljes fertőtlenítést tartanak a településen, miután felütötte a fejét a koronavírus

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Bejelentette a Csongrád-Csanád megyei Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert, hogy hétfőn este 8 órától teljes fertőtlenítést tartanak a településen, miután felütötte a fejét a koronavírus – tájékoztatott a Délmagyar.

Mint ismeretes, az elmúlt két hét során rendkívül mértékben felgyorsult a koronavírus terjedése hazánkban, már egyértelműen a pandémia második hullámát éljük. Főként a nagyobb városokat érintik a nagy létszámú fertőzések, ám nagyon sok településre tette már be a lábát a vírus. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Nem mentesült ez alól a mintegy 1500 fős Csongrád-Csanád megyei település, Kübekháza sem, ahol hétfő estére soron kívül, ULV (Ultra Low Volume) melegködös fertőtlenítést rendelt el, mivel vasárnap pozitív lett a koronavírus-tesztje egy helyi óvodai dolgozónak. A megyei lap információi szerint az érintett óvónő, valamint csoportja már karanténba vonult.

A tesztet követően ma reggel lefertőtlenítették a kübekházi óvoda belső és külső részeit, ám a polgármester szerint szükséges a falu teljes fertőtlenítése. A település hivatalos Facebook-oldalán még egy közleményt is kiadtak a helyzetre vonatkozóan:

„Hétfő este 8 órától virucidos fertőtlenítés alá vonják Kübekháza egész területét, miután vasárnap kiderült: bizonyítottan is felbukkant a faluban a COVID-19. A polgármester soron kívül, ma estére rendelte el Kübekháza ULV melegködös fertőtlenítését, a helyszíni irányításra Gál István képviselőt kérte fel”

„Molnár Róbert levelet küldött Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvosnak is, amelyben az ismert okokra hivatkozással, azonnali és teljes körű tesztelést kért a kübekházi iskola és óvoda dolgozóira és az intézménybe járó gyermekekre. Válasz ez ideig nem érkezett”.

A közleményben ezen felül felhívták a karanténba került gyermekek szülők figyelmét, hogyha felmerül a fertőzés legkisebb gyanúja is, illetve igazolások és egyéb ügyintézés végett az érintett gyermek háziorvosát, valamint a Segélyvonal Kübekháza számát hívják fel. Ezen felül az ott élő idős, beteg, egyedül élő lakókat arra kérik, inkább maradjanak otthon és kérjenek segítséget a bevásárláshoz és egyéb ügyeik intézéséhez.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3571089519581642&id=758201714203784

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.