Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Ezt gondolja Marco Rossi a hazai színekben duplázó Szoboszlai Dominikról

Szoboszlai döntötte el a mérkőzést, Marco Rossi pedig elmondta, mit gondol a magyar klasszisról.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott hétfő este Szoboszlai Dominik két góljával 2-0-ra győzte le Bosznia-Hercegovinát a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A Zenicán rendezett mérkőzés után Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya értékelte a találkozót egy a sajtótájékoztató keretében.

A magyar csapat fontos győzelmet aratott Bosznia ellen, ami jelentős lépés a csoport harmadik helyének megszerzése felé: a Nemzetek Ligájában a csoportok első két helyezettje továbbjut a negyeddöntőbe, míg a harmadik helyezettek osztályozón játszhatnak az A divízióban maradásért, a negyedikek pedig kiesnek a B osztályba. A mérkőzés tétje a csoport harmadik helye volt, s mivel Magyarország győzött, 5 ponton áll, míg a bosnyákoknak csupán 1 pontjuk van négy meccs után, ami valószínűsíti kiesésüket. Soron kívül Döntött a bíróság: elektromos rollerrel is elkövethető az ittas járművezetés

A mérkőzés kapcsán Rossi megjegyezte, hogy csapata a bal oldalon volt különösen veszélyes: túlterhelték ezt az oldalt, és ide koncentrálták a legveszélyesebb játékosokat, például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül teljesítettek. Hozzátette, hogy a második félidő elején szerzett gyors második gól döntő volt, mivel utána a csapat védekezésre rendezkedett be, megakadályozva, hogy az ellenfél mögé kerüljenek.

A Magyar Nemzet szerint a meccs legjobbjának kiválasztása kapcsán Rossi nem kívánt egyetlen játékost kiemelni. Ugyanakkor a parádés teljesítményt nyújtó és a mérkőzést eldöntő Szoboszlai kapcsán mégis mondott pár szót:

„Szoboszlai Dominik hétfőn két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt.”