Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Tagadja, hogy merényletre készült Donald Trump ellen

A letartóztatott, majd kiengedett férfi azt mondja, 100%-ban áll Donald Trump mögött, és nem készült merényletre ellene.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt a Kalifornia állambeli Coachellában tartott kampánygyûlésén 2024. október 12-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Allison Dinner
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, letartóztattak egy 49 éves férfit Donald Trump legutóbbi nagygyűlésének közelében, akinél fegyvereket találtak, melyeket illegálisan birtokolt. A férfit Vem Millernek hívják, aki január elején fog bíróság elé állni az ügyében.

5000 dollár ellenében helyezték szabadlábra, és mivel ez megtörtént, minden bizonnyal a hatóságoknak semmilyen bizonyítékuk nem volt vele szemben egy esetleges merényletkísérlet kapcsán, máskülönben most nem lehetne szabadlábon. Soron kívül Magyar Péter a háromgyerekes édesanyáknak is nagy ígéretet tett

Szövetségi vádat sem emeltek vele szemben, de a tiltott fegyverviselés miatt felelnie kell. A Fox Digital News telefonos interjút készíthetett a férfival, aki azt állítja magáról, hogy teljes mértékben Trump mellett áll, őt fogja támogatni a közelgő választásokon. Azt mondja, azért kezdett el tartani lőfegyvert az autójában, mert korábban halálos fenyegetéseket kapott.

Mindent tagad a férfi

Az America Happens Network néven futó médiavállalkozásnak dolgozott, aminek célja a média cenzúrája elleni küzdelem. Azt is állítja, nincs tapasztalata a fegyverek terén, soha életében egy fegyvert sem sütött el. Egykor Barack Obama támogatója volt, akiről azt gondolta, megmenti őket a felesleges háborúktól és a cenzúrától, de ma már inkább republikánusnak vallja magát.

„Igen, 100%-ban Trump-szimpatizáns vagyok.” Mélyen csodálja Trumpot és marhaságnak tartja a vele szembeni vádakat. „Én művész vagyok, és én vagyok az utolsó ember, aki bármiféle erőszakot és kárt okozna bárkinek is. Ragaszkodott hozzá, hogy a személyi igazolványa és az útlevele sem hamis, miután állítólag hamis papírokat találtak nála. A teljes örmény nevével és egy rövidített verzióval ellátott igazolványt is tart magánál, mivel elmondása szerint a világ egyes részein az életét kockáztathatja az örményeket célzó történelmi kampányok miatt.

Alaptalannak nevezte azon vádakat is, miszerint kormányellenes csoportok tagja lenne, és arra szólította fel a seriffet, nevezze meg ezeket a csoportokat. Trump kampányához közel álló források kételkednek abban, hogy ez az incidens egy merényletkísérlet lett volna. Ugyanakkor köszönetet mondtak a rendfenntartóknak és a helyszínt biztosítóknak – írja az https://www.msn.com/en-in/news/world/100-trump-supporter-man-arrested-with-loaded-guns-near-coachella-rally-denies-assassination-intent/ar-AA1sdiYN.