Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Újabb merénylet lehetett készülőben Donald Trump ellen

Egy fegyveres férfit tartóztattak le Donald Trump hétvégi nagygyűlésének közelében Dél-Kaliforniában, akit időközben szabadon engedtek.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt (képe a kivetítõn) kampánygyûlése a Kalifornia állambeli Coachellában 2024. október 12-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Allison Dinner
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy 49 éves nevadai férfit fogott el a rendőrség, akinél egy sörétes puska, egy töltött pisztoly és lőszer volt. Donald Trump volt amerikai elnök legutóbbi nagygyűlésének közelében találtak rá a férfire egy biztonsági ellenőrzés során.

A hatóságok egy fekete színű terepjárót állítottak meg, majd őrizetbe vették a férfit, akit később 5000 dollár óvadék ellenében elengedtek. Töltött lőfegyver és nagy kapacitású tár birtoklása miatt emeltek ellene vádat. Lehetséges, hogy a férfi egy Trump elleni merényletre készült, de ezt nehéz lenne bizonyítani. Soron kívül Magyar Péter a háromgyerekes édesanyáknak is nagy ígéretet tett

A France24 azt írja, a hatóságok egyelőre nem adtak ki tájékoztatást arról, mik lehettek a férfi szándékai. Január 2-án áll bíróság elé, addig szabadlábon védekezhet, de mivel kiengedték, aligha tett magára terhelő vallomást. Pillanatnyilag Trump csapata sem véleményezte az incidenst, ahogyan az amerikai titkosszolgálat sem, akik védelmet biztosítanak az elnökjelölt számára.

Korábban kétszer is meg akarták ölni Trumpot, aki ennek ellenére folytatta a kampányát. Az első merényletkísérlet alatt megsérült az elnökjelölt füle, kevésen múlt, hogy halálos lövés érje, míg a második merénylő a titkosszolgálat ébersége miatt nem tudta elsütni a fegyverét és egy szemtanú segítségével gyorsan elfogták.

Az amerikai nép a következő hónap elején adja le voksát, miközben Trump és riválisa, Kamala Harris fej-fej mellett haladnak, megjósolhatatlan a végeredmény. Akár rekordrészvételt is hozhat a 2024-es választás az Egyesült Államokban, melynek végeredménye az orosz-ukrán háború alakulását is erősen befolyásolhatja.