Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,60 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
63,095 $

Probléma adódott a szakrendelésen? A beteg már értékelheti, milyen bánásmódot kapott

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról tájékoztatott, hogy újabb funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás.

...svg content...Fotó: Az EgészségAblak applikáció egy okostelefonon az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről tartott sajtótájékoztatón a XX. kerületi Ady Endre utcai szakrendelőben 2024. február 12-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Betegelégedettségi visszajelző funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – tudatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton. Rétvári Bencének a tárca által eljuttatott közleményében az áll, hogy az alkalmazást használók számára a járóbeteg szakrendelésről való távozás és a leletezés lezárása után azonnal, automatikusan felugrik egy kérdőív, ebben pedig öt szempont szerint értékelhetik az ellátást.

Azok a következők: az orvosi ellátás megfelelősége, az egészségügyi személyzet hozzáállása, az időpontfoglalás folyamata, az intézményi tájékoztatás, illetve az intézmény tisztasága; értékelni pedig 1-től 5-ig tartó skálán lehet „A beteg továbbá azt is vissza tudja jelezni, hogy az ambuláns lapon rögzített ellátásokat teljes egészében megkapta-e” – magyarázta Rétvári Bence, hozzáfűzve: az elégedettségi kérdőív anonim; a visszajelzések segítenek az egészségügyi ellátás további javításában.

A közlemény szerint az EgészségAblak alkalmazást már több mint 3 millióan töltötték le, és népszerűségét jól mutatja, hogy havonta több millió leletet és egyéb egészségügyi dokumentumot töltenek le rajta keresztül a felhasználók. Az államtitkár emellett felhívta a figyelmet arra, hogy nyár óta az EgészségAblak alkalmazásban és a 1812-es EgészségVonalon keresztül is lehet időpontot foglalni országszerte a járóbeteg-szakrendelésekre – írja az MTI.

„Most már a mobilja segítségével bárki könnyen, gyorsan és egyszerűen tud időpontot foglalni hónapról hónapra egyre több szakrendelésre” – jegyezte meg Rétvári. A legtöbb időpontfoglalás eddig bőrgyógyászatra, szemészetre, valamint fül-orr-gégegyógyászati szakrendelésekre történt, és jelenleg is több százezer szabad időpont foglalható az EgészségAblak alkalmazással – derül ki a megjelent közleményből.

Az államtitkár korábban arról is beszélt, hogy Magyarországon nem lesz migránstábor, legalábbis addig, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig biztosan nem lesz. Mint fogalmazott, Magyarország pont ezért kapott 200 millió eurós, azaz 78 milliárd forintos „gigabírságot”. Továbbá arra is kitért, hogy hazánkban a felére csökkent a bűncselekmények száma 2010 óta, ami közlése szerint egy nagyon komoly eredménynek számít.

Egy felmérés által fény derült rá, hányan állítanák vissza a halálbüntetést hazánkban

Mint kiderült, a magyar társadalom több mint kétharmada gondolja úgy, hogy erős vezetőkre van szükségünk, csaknem kétharmadnyian pedig visszaállítanák a halálbüntetést.