Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,60 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,734 $

17 ezer embert bocsát el a Boeing

Jelentős költségcsökkentésre kényszerül a válságba került repülőgépgyártó cég.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, egyre jobban elhúzódik a Boeing-sztrájk, ugyanis a tárgyalóasztalnál patthelyzet alakult ki, egyik fél sem mutatott hajlandóságot a megegyezésre, így már negyedik hetéhez közeledik a munkabeszüntetés. A Boeing Commercial Airplanes vezetője néhány napja azt mondta, a szakszervezet nem vette komolyan a javaslataikat, ugyanakkor az érdekvédők szándékai sem megtárgyalhatóak.

Hozzáfűzte, hogy a Boeing lépéseket tett a fizetési képessége megőrzése érdekében. Részvényeket és értékpapírokat dob majd piacra, ugyanakkor repülőgépgyártó üzemeit bezárják, az alkalmazottakat ideiglenes szabadságra küldik. Most pedig a BBC arról ír, a repülőgépgyártó dolgozóinak tizedét (17 ezer embert) tervezi elbocsátani a következő hónapokban. Soron kívül Kovács Gergely leállíttatta a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontását

Kelly Ortberg vezérigazgató az alkalmazottak számára kiküldött emailben azt tudatta, hogy a leépítés a vállalatvezetői, középvezetői kört is érinteni fogja. „Üzleti helyzetünk és a jövőbeni fellendülésünk komoly lépéseket igényel” – jelentette ki. Mindemellett arra is fény derült, hogy az új, 777X nevű modelljük megjelenését is elhalasztják.

„Értesítettük a vásárlásokat, hogy 2026-tól kezdjük meg az első kiszállításokat” – jegyezte meg a vezérigazgató. A cikk szerint a 777X gyártásának késleltetése mögött „a fejlesztés során felmerült kihívások, a repülési tesztek szüneteltetése és a folyamatban lévő munkabeszüntetés áll”, amelyek több szempontból megnehezítik a helyzetet.

Gyurcsány Ferenc 14 millió forintos bírságot kapott a parlamenti csörte után

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök jelentette be, hogy 14 millió forintos bírságot kapott Kövér László házelnöktől, amiért súlyos állításokat tett Orbán Viktorról és a magyar kormányról.

Dibusz elmondta, mi történt Szoboszlaival kirúgásnál a hollandok ellen

Dibusz Dénes elmagyarázta, mi is történt Szoboszlai Dominikkel a kirúgásnál, ami miatt szabálytalanságot intett a játékvezető Hollandia javára.